Hrvatski lovci kinolozi pobjednici 3. otvorenog prvenstva Blakana “Sveti Hubert”!

Napisao/la  Utorak, 15 Listopad 2013 09:40
Ocijeni
(0 glasova)

sv.hubert-darda2-13Na uspješnoj međunarodnoj priredbi 3. otvorenog prvenstva Balkana “Sveti Hubert” , koju je ove godine organizirao Hrvatski lovački savez u suradnji s LS-om Osječko-baranjske županije i LD-om ‘Fazan’ iz Darde, u praktičnom lovu sa psima snage su odmjerili lovci kinolozi iz sedam zemalja: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Srbije i Turske. Natjecatelje i njihove pse ocjenjivali su još suci Ivan Ilić iz Srbije te Nenad Bačurin, Vinko Blašković, Ivan Heli, Vjekoslav Pavlečić i Nenad Škugor iz Hrvatske.

Hrvatski lovci kinolozi pobjednici su u svim trima kategorijama 3. otvorenog prvenstva Balkana “Sveti Hubert”, koje je u nedjelju održano u Dardi.

U  ženskoj je kategoriji Nikolina Koščević s njemačkim oštrodlakim ptičarom Ringom od Postića slavila ispred Bugarke Tatyane Angelove i njezine Alexe v.d. Fuchswiese (NJOP), dok je među muškarcima prvi bio Luciano Ćustić s engleskom setericom Amorom Bellom Dalmatinskom, ostavivši za sobom Tomislava Kamenečkog i njegova njemačkog kratkodlakog ptičara Marsa del Rade Savića, te trećega, Turčina Ugura Leyleka sa psom Antonom vom Schulauer-Heidegrabenom (NJKP).

Zlatna ekipa ovogodišnjega kupa Balkana je hrvatska, a u njezinu su sastavu bili Luciano Ćustić, Zoran Postić i Tomislav Kamenečki. Drugo mjesto osvojio je sastav Turske, odnosno Ugur Leylek i Nusret Kaya, dok je treća bila reprezentacija Srbije, koju su činili Novica Spasojević, Marko Jovanović i Emil Đorđević.

Baraž su sudili lovnokinološki suci Ümit Özkanal iz Turske, László Herger iz Mađarske i Stjepan Kenig iz Hrvatske.

Na uspješnoj međunarodnoj priredbi, koju je ove godine organizirao Hrvatski lovački savez u suradnji s LS-om Osječko-baranjske županije i LD-om ‘Fazan’ iz Darde, u praktičnom lovu sa psima snage su odmjerili lovci kinolozi iz sedam zemalja: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Srbije i Turske. Natjecatelje i njihove pse ocjenjivali su još suci Ivan Ilić iz Srbije te Nenad Bačurin, Vinko Blašković, Ivan Heli, Vjekoslav Pavlečić i Nenad Škugor iz Hrvatske.

Domaćinstvo Kupa Balkana 2014. održat će se u Srbiji.

Organizaciju ovogodišnjeg međunarodnog lovnokinološkog kupa HLS je izborio lani u Bugarskoj s ekipom u kojoj su bili Siniša Birek i Zoran Postić. (I. B.)

sv.hubert-darda2-13

sv.hubert-darda3-13

sv.hubert-darda4-13

HLS, 13. Listopad 2013. 

 

Pročitano 3039 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023