Održano 3. županijsko prvenstvo u radu pasa goniča na Lisačkim Rudinama

Napisao/la  Utorak, 08 Listopad 2013 19:32
Ocijeni
(0 glasova)

Treću godinu zaredom u organizaciji Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije održano je županijsko prvenstvo u radu pasa goniča na zecu. Priredba je održana na Lisačkim Rudinama, a domaćin je bila LU "Primorje" - Visočani.Nastupilo je ukupno 7 natjecatelja iz dvije lovačke udruge. Sudili su domaći lovno-kinološki suci Vlaho Sutić i Ivo Butigan, uz veliku pomoć predsjednika LU "Primorje" Mata Špilja i tajnika LSŽ Nikše Vrhovca.

Treću godinu zaredom u organizaciji Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije održano je županijsko prvenstvo u radu pasa goniča na zecu. Priredba je održana na Lisačkim Rudinama, a domaćin je bila LU "Primorje" - Visočani.

Nastupilo je ukupno 7 natjecatelja iz dvije lovačke udruge. Sudili su domaći lovno-kinološki suci Vlaho Sutić i Ivo Butigan, uz veliku pomoć predsjednika LU "Primorje" Mata Špilja i tajnika LSŽ Nikše Vrhovca.


Na žalost samo je jedan pas položio zahtjevan ispit s gotovo maksimalnim brojem osvojenih bodova. Radi se o prošlogodišnjoj županijskoj i višestrukoj državnoj prvakinji, kratkodlakoj istarki Astri, vlasnika Nikole Miline iz LU "Kamenjarka" - Korčula.
Sudačko povjerenstvo imalo je zaista težak zadatak da između ostalih pasa koji nisu položili ispit izabere dva, koja će predstavljati LSŽ na državnom prvenstvu na otoku Pagu. To su također kratkodlake istarke Bianca, vlasnika Ivana Miline iz LU "Kamenjarka" - Korčula te Lara vlasnika Vedrana Vodopića iz LU "Primorje" - Visočani.
Sva trojica vlasnika pasa nagrađena su pokalima koje im je uručio predsjednik LSŽ Matko Knežić.

LOVAČKI SAVEZ DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE
Pročitano 3212 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023