Kup Istre fešta kinologije u Istri!

Napisao  Srijeda, 03 Travanj 2013 16:50
Ocijeni
(1 glas)

Erminio-Jurisevic-i-Serdjo-Valetnic-Tradicionalno kao i svake godine još od 1976 kinolozi Istre  okupili su se na Kup-u Istre. Na proljeće  je to međunarodna utakmica pasa ptičara za pse do 30 mjeseci starosti. Dok se na jesen utakmica odnosi na sve  ptičare te na goniče...

Tradicionalno kao i svake godine još od 1976 kinolozi Istre  okupili su se na Kup-u Istre. Na proljeće  je to međunarodna utakmica pasa ptičara za pse do 30 mjeseci starosti. Dok se na jesen utakmica odnosi na sve  ptičare te na goniče.

Ove godine domaćin manifestacije bila je Kinološka udruga Labin (www.ku-labin.com.hr). Niti loši vremenski uvjeti,tereni natopljeni vodom nisu spriječili sve  koji vole kinologiju,pse ptičare da subotu 30.ožujka provedu na terenima LD „ Zec“ Kršan,LD „Plominska gora“ te zajedno sa vodičima,sucima vide neke nove nade koje će u godinama koje su pred nama zasigurno biti u vrhu Hrvatske kinologije. Sudački žiri ove manifestacije činili su suci: Slobodan Hrvatin,Lino Kodela,Darko Martinović,Dušan Uljančić.

Okupljanjem sudionika i kinoloških sudaca bilo je  u Potpićnu caffe bar „Enigma“ . Pozdravnim riječima domaćina te delegata manifestacije gosp. Borisa Žužića manifestacija je otvorena te je sve bilo spremno na odlazak na teren.

Ove godine nešto skromniji broj prijavljenih pasa tek 23. Kiša koja je neumorno padala nekoliko dana prije te na sam dan održavanja manifestacija uvelike je otežala rad pasa,pronalazak većeg broja divljači odnosno većem broj ostvarenih rezultata. Kod kontinentalnih pasmina nije bilo plasiranih,dok su kod otočnih pasmina najviše takmičarske sreće ovog puta imali:

1.Vrlo dobar – Badi Valserita ES  vlasnik i vodič Serđo Valentić

2.Vrlo dobar-Ranochia PO vlasnik i vodič Erminio Jurišević

3.PPO- Oker Pićanska ES vlasnik i vodič Belanić Vjekoslav

Završetkom rada na terenu,manifestacija se seli u prostore lovačkog doma LD“Kamenjarka“ Pićan gdje je domaćin za sve pripremio ručak te bar nakratko podsjetio na kvalitete koje su nekad obilježavale  ovu manifestaciju kao što su zajedničko druženja svih kinologa bar jedanput  na godinu.

 

Belanic-Vjekoslav-dodjela-nagrade-za-3-mjesto

Prije proglašenje pobjednika gosp. Lino Kodela ukratko nas je svojim kratkim izlaganjem vratio u prošlost te podsjetio na predivne dane kinologije u Istri te početke  održavanja u Puli 1963 godine prvih međunarodnih utakmica pasa ptičara u dugom traženju Field Trial. Osim u Puli manifestacije takvog oblika još su se organizirale u Poreču,Umagu,Novigradu,Pazinu.

Erminio-Jurisevic-i-Serdjo-Valetnic-

Proglašenjem pobjednika,podjelom prigodnih nagrada  za postignute rezultate te zajedničkom fotografijom svih sudionika približili smo se kraju još jednog Kupa Istre.

zajednicka-fotgrafija-svih-sudionika-kup-istra

Do jesenjeg Kupa Istre opet sa istog mjestu kad se uz ptičare pridružuju i goniči svim čitateljima veliki kinološki pozdrav.

Autor: Ivo Gržinić
Pročitano 3092 puta
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023