Prva kinološka smotra u Kosinju

Napisao  Srijeda, 16 Studeni 2011 23:51
Ocijeni
(0 glasova)
kosinj-prva-kinoloska-smotra-240.jpgUz lovački dom, po prohladnom vremenu u subotu 20.10.2011. održana je po prvi puta u povijesti lovačkog društva „ORAO" Kosinj, kinološka smotra i IPO lovačkih pasa.

 

Odazvalo se 10 članova sa svojim psima , uglavnom posavskim goničima, a kinološki sudac Joso Vrkljan je stručno proveo ocjenjivanje. Prije početka manifestacije, održao je predavanje o brizi, prehrani i školovanju lovačkih pasa, kao i zakonskih propisa koji nalažu da pas bez ispita ne može u lov...

Uz lovački dom, po prohladnom vremenu u subotu 20.10.2011. održana je po prvi puta u povijesti lovačkog društva „ORAO" Kosinj, kinološka smotra i IPO lovačkih pasa.

Odazvalo se 10 članova sa svojim psima , uglavnom posavskim goničima, a kinološki sudac Joso Vrkljan je stručno proveo ocjenjivanje. Prije početka manifestacije, održao je predavanje o brizi, prehrani i školovanju lovačkih pasa, kao i zakonskih propisa koji nalažu da pas bez ispita ne može u lov.

Posavski goniči Aga, Stipe Šporčića i Adi od Podoštre, Duška Bobića su ocjenjeni visokom ocjenom odličan. Posavski gonič Baljo Bude Kokotovića s ocjenom vrlo dobar, a ostali psi su zavrijedili ocjenu dobar. Svi su položili ispit prirođenih osobina i mogu u lov. kosinj-prva-kinoloska-smotra-540.jpg

U društvu imamo i jedno prijavljeno leglo i sekciju koja će u buduće voditi brigu o pomlađivanju lovačkih pasa u društvu, kao i o stručnoj obuci za rad pasa u lovištu.

Autor: Boško Varićak-Keranović

Pročitano 2362 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023