Leica ER 5

Napisao  Utorak, 16 Lipanj 2015 00:47

Poznati njemački proizvođač poznat je u svijetu zbog svoje vrhunske izrade, izvrsne optičke kvalitete te pristupačnoj cijeni

Unatoč zasluženom ugledu njemačke ponude, no kada je riječ o kupnji mnogi američki lovci rijetko da će im pristupiti s tom namjerom, što je uvjetovano cijenom koja je znatno iznad njihovih mogućnosti.

Nova Leica ER 5 linija napravljena je sa njemačkim inžinjeringom i američkim načinom izrade optika, koja je dizajnirana s američkim lovcima imajući na umu cijenu koja će mnogima biti draga.

Zbog opsega  proizvodnje  u SAD-u, Leica je spremna na carini sačuvati ih od visokih njemačkih troškova, što znači niže cijene za potrošače.

Cijena ER 5 je stvarno mala s obzirom na njemački inžinjering optika i kvalitetu koju nude.

Ovu liniju čini šest modela, no za maloprodaju predloženi su modeli sa povečanjima 1X-5X-24mm ili 5X-25X-56mm za dalekometno ciljanje. Svi članovi ER 5 linije napravljeni su po jednakim europskim standardima za Leicu.

Za početak važno je naglasiti kako sve optike iz linije ER 5 sadrže precizno napravljena HD stakla  koja su potpuno obložena sa Leica premazom. Rezultat toga je 90% prijenos svijetla, oštre slike koje se mogu mjeriti sa drugim vrhunskim optikama. Čak i u nepovoljnim uvjetima, kvaliteta slike s 4x- 20x pokazale su se odlične tjekom oblačnih i maglovitih dana.

Optički ciljnici su jaki i robusni, napravljeni od jednog komada 30mm cijevi od aluminija koji se koristi za izradu  zrakoplova, te je anodiziran za poboljšanje izdržljivosti.

Prilikom nevremena ER 5 otporan je na zamagljivanje, a njegova konstrukcija štiti ga od propusnosti vode. Kapa sa kupole je uklonjena kao i kod svakog njemačkog optičkog ciljnika.

.25-MOA sustav  za elevaciju i ventilaciju, temelji se na milimetarskom sustavu što je potpuno suprotno od metričkog koji dolazi u Europi. ( što je jednako otprilike 1/3 MOA po kliku)

Kupola je napravljena sa niskim profilom dizajna koji izvrsno pristaje na svaku cijev puške, za nesmetano pucanje.

Gumb za brzo podešavanje paralakse omogućava brzo dovođenje mete sa različitih udaljenosti u istu žarišnu ravninu kao končanice.

Od posebnog interesa za dalekometne pucače je značajka za brzo resetiranje na nulu.

Končanica je dostupna sa 2 od 6 raspoloživih opcija, balistička i Magnum balistička končanica.

Optički ciljnik ER 5 nadograđeni su s Leica online ciljnim kalkulatorom, koji se pokazao točnim na preko 600 m, bez primjetnog utjecaja na postavke uvećanja.

Slobodni prostor cijevi osigurava svestran opseg i montažu te pomaže da u potpunosti iskoristite  ER 5 u cca 10cm.

Leica ER 5 linija napravljena je datraje, s kvalitetom koje pristaje Njemačkoj proizvodnji optika.

Detaljnije pogledajte na: en.leica-camera.com/
Zadnja izmjena Utorak, 16 Lipanj 2015 00:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023