LEICA MAGNUS optički ciljnici

Napisao  Petak, 19 Kolovoz 2011 07:42
LEICA MAGNUS optički ciljnici LEICA MAGNUS optički ciljnici

Predstavljamo LEICA lovački program: LEICA Magnus optički ciljnici sa svojim inovativnim osvijetljenjem končanice postavljaju nove standarde u pogledu raspona zumiranja, kvalitete prijenosa slike, vidnog polja i robusnosti.

Predstavljamo LEICA lovački program: 

 


LEICA Magnus optički ciljnici sa svojim inovativnim osvijetljenjem končanice postavljaju nove standarde u pogledu raspona zumiranja, kvalitete prijenosa slike, vidnog polja i robusnosti.

Novi LEICA Magnus optički ciljnici iz Leica Camera AG nude izuzetno oštru i izrazito svijetlu crvenu točka za sve tipove končanica. To omogućava najnoviji antireflektivni sustav koji spriječava nepoželjni odraz svjetlosti. Novitet je i mogućnost podešavanja svjetlosti slike kroz 60 stupnjeva u  noć/dan načinu rada. Posebno dugo trajanje baterije je osigurano sustavom za  pametno uključivanje / isključivanje elektronike; automatski se isključuje nakon 2 min. Nova rješenja spriječavaju refleksiju svjetlosti crvene točke kroz prednji objektiv, što je čini nevidljivom za ciljanu divljač.

Svi LEICA Magnus modeli imaju izvrsne karakteristike prijenosa kvalitete slike uz vrlo visoki kontrast, koji omogućuje precizno gađanje čak i pod najnepovoljnijim svjetlosnim uvjetima.

Svi kontrolni mehanizmi su jednostavni za korištenje, čak i u mraku ili kada nosite rukavice. Svi modeli imaju fokusnu udaljenost oka od okulara od 9 cm, koji pruža dodatnu sigurnost prilikom pucanja s velikim kalibrima. Staklene površine svih objektiva tretirane su s posebnim AquaDuraTM premazom koji osigurava da se nečistoće i kapljice vode ne zadržavaju na staklu.

Ciljnici  mogu biti montirani na oružje pomoću univerzalnih montaža opsega prstena 30-mm, ili pomoću montažne šine.


Modeli

U ponudi su tri modela u različitim izvedbama.

1.

LEICA Magnus 1-6,3 × 24 je svestrani optički ciljnik  s vrlo širokim vidnim poljem (43,2 m) pri minimalnom povečanju i idealan je izbor za pogonski lov. Odlikuje se izuzetno kompaktnom konstrukcijom, te je odličan za brzo pucanje i ciljanje divljači u pokretu. Njegov veliki raspon zumiranja omogućuje optimalnu prilagodbu povećanja i  zadovoljiti će zahtjeve svake lovne situacije.

LEICA Magnus 1-6,3 × 24

2.

Kao svestrani optički ciljnik, LEICA Magnus 1,5-10 × 42 je jednako pogodan za precizno gađanje na duge i kratke distance. Ovaj model je trenutno najkompletniji optički ciljnik široke primjene na tržištu. Njegov prednji objektiv od  42-mm promjera omogućava oštrinu i kvalitetu slike  čak i pri nepovoljnim uvjetima osvjetljenja.

LEICA Magnus 1,5-10 × 42

3.

Prilikom pucanja u najnepovoljnijim svjetlosnim uvijetima, LEICA Magnus 2,4-16 × 56 dokazuje svoju pouzdanost izuzetnim kontrastom, jasnoćom i osvjetljenjem slike. Njegov ogroman raspon zumiranja proteže se od 2,4 do 16 puta povećanja, koji je idealan za pucanje na velike udaljenosti. Ovaj ciljnik jamči maksimalne optičke performanse za pucanje u ekstremnim situacijama. To uključuje maksimalni faktor propuštanja svjetlosti od 91 posto. Magnus 56 model također ima mogućnost korekcije paralakse preko dodatnog prstena za izoštravanje.

LEICA Magnus 2,4-16 × 56

 

 

Končanice

Nudi se izbor od četri klasične, lovno dokazane konstrukcije, montirane u drugoj fokalnoj ravnini. Ovo riješenje omogućava preciznije gađanje budući da debljina končanic ostaje nepromijenjena odnosno ne uvećava se, te ne pokriva veći dio mete pri većim povećanjima.

Model  končanice 4a dostupan je u sva tri Magnus modela. Končanice Plex i Balistik  dostupne su  samo u  modelima 1 – 6,3x24 i 1,5-10x42.  L-3D končanica – posebno je dizajnirana za brzo pucanje na divljač u pokretu -  standardna je  u  24 i 42 modelima.

image008 image007 image010 image009
4a Plex L – 3D Balistik

Svi ciljnici linije LEICA Magnus se mogu naručiti opremljni sistemom za brzo podešavanje končanice (ASV) za precizno gađanje na različitim udaljenostima. Ovaj sustav omogućava brzu korekciju lateralnih i vertikalnih vrijednosti. U kombinaciji s laserskim daljinomjerom Leica, ovaj izvedba omogućuje brzo i precizno podešavanje ciljnika za različite udaljenosti. Prilikom podešavanja 1 “klik” daje ekvivalent od  1 cm na  100 m.

Dostupnost

LEICA MAGNUS linija je idealni  “partner” za svaku lovnu situaciju. Uz visoko kvalitetnu optiku, kvalitetan inženjering, robusnost i pouzdanost, MAGNUS optički ciljnici su najbolje što se danas može nabaviti za uspješan lov. Idealan izbor končanica, pokriva svaku lovnu situaciju od pucanja na divljač u pokretu, do visoko preciznih hitaca na velike udaljenosti.

Sve optike opremljene su s poklopcima za okulare i krpicom za čišćenje.

MAGNUS optički ciljnici  dostupni su kod ovlaštenog distributera.

Cijene u maloprodaji se kreću od 1.870 – 2.630 Eur, ovisno o modelu.

LEICA-3

 

Tvrtka Agro-Grom d.o.o. generalni je zastupnik tvrtke Leica Camera AG za Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Zadnja izmjena Četvrtak, 12 Studeni 2015 16:05
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023