Fällkniven noževi – noževi koji traju čitav život

Napisao/la  Četvrtak, 24 Srpanj 2014 00:09

Tvrtka Fällkniven je proizvođač visokokvalitetnih noževa iz Švedske. Tvrtka je osnivana 1984. godine a proizašla je iz obiteljske strasti prema lovu i robolovu, odnosno iz praktičnog iskustva i znanja. Vlastite noževe tvrtka je počela proizvoditi 1987. godine i tijekom godina uspjela se prometnuti u jednu od najznačajnijih firmi koja svojim noževima opskrbljuje švedsku vojsku i kraljevsku kuću.

Tvrtka Fällkniven je proizvođač visokokvalitetnih noževa iz Švedske. 
Fallkniven logo

Tvrtka je osnivana 1984. godine a proizašla je iz obiteljske strasti prema lovu i robolovu, odnosno iz praktičnog iskustva i znanja. Tvrtka je počela kao trgovina noževima a od 1987. godine tvrtka proizvodi vlastite noževe. Tijekom godina uspjela se prometnuti u jednu od najznačajnijih firmi koja svojim noževima opskrbljuje švedsku vojsku i kraljevsku kuću.

U početku su se oštice izrađivale u Njemačkoj od ATS34 čelika, a kada se ta vrsta čelika zamijenila s VG-10 proizvodnja premještena u Japan.

Fallkniven (3)

Riječ je o radnim noževima premium klase za znalce koji cijene i traže spoj vrhunskih materijala, forme i funkcije. Svojom konstrukcijom i izborom materijala te ergonomijom predviđeni su za najteže uvjete rada. Zbog korištenja vrhunskih čelika Fallkniven noževe nije potrebno često oštriti i brusiti pa ne dolazi do brzog trošenja sječiva što rezultira izuzetno dugim vjekom trajanja čak i kod svakodnevnog intenzivnog rada.

Fallkniven (2)

Kvaliteta svih Fällkniven noževa testirana je na Tehnološkom sveučilištu u Lulei, i smatraju se najjačim serijski proizvedenim noževima od nehrđajućeg čelika na svijetu. Fällkniven noževi su stvoreni za konstantnu upotrebu.

Što dobivate kupnjom Fällkniven noža?

Za početak dobivate mnogo oštrice. Dobivate udoban i snažan nož koji dugo ostaje oštar. Nakon deset do dvadeset godina potrebno je pobrusiti nož u njegov izvorni oblik, i onda ga se opet dugo može koristiti. Održavanje je jednostavno i minimalno. Dobivate siguran nož koji je prošao dugotrajan proces testiranja. U slučaju nepravilnosti, postoji i dvogodišnje jamstvo. Jamstvo pokriva matreijal i greške pri proizvodnji, odnosno eventualna oštećenja koja nastaju tijekom proizvodnje ali se ne otkiju dok nož nije u praktičnoj uporabi. Nož se tada zamijenjuje ili popravlja. Naravno, ukoliko dođe do oštećenja nože uslijed neispravne upotrebe nema zamjene.

Fallkniven 6

U njihovom asortimanu nalaze noževi na sklapanje, kuhinjski noževi, vojni, outdoor i survival, lovački, te eksluzivne linije. Uza to, tvrtka nudi i bruseve, samostalne oštrice, korice, te usluge oštrenja i laserskog graviranja.

Novi katalog noževa možete pogledati ovdje.

Razne modele Fällkniven noževa potražite u prodavaonicama ReplikArta u Zagrebu (maloprodaja) i Križevcima (veleprodaja).

Lovac.info
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023