Custom Robotic Wildlife za kontriranje krivolovu

Napisao/la  Utorak, 07 Siječanj 2014 00:45

robo-deerU SAD-u službe zadužene za zaštitu flore i faune upotrebljava jelene-robote za borbu protiv bespravog lova, i to poprilično uspješno. Roboti se postavljaju u blizini prometnica i na područjima gdje su zabilježene aktivnosti krivolovaca. Uhvaćenim krivolovcima prijeti javna sramota, novčana kazna od nekoliko tisuća dolara, oduzimanje oružja i moguć odlazak u zatvor. Robote proizvodi specijalizirana tvrtka Custom Robotic Wildlife koja, pomoću elektronike i vještine prepariranja, izrađuje petnaestak vrsta sjevernoameričkih životinja.

 

robo-deer

U SAD-u službe zadužene za zaštitu flore i faune upotrebljava jelene-robote za borbu protiv bespravog lova, i to poprilično uspješno. Roboti se postavljaju u blizini prometnica i na područjima gdje su zabilježene aktivnosti krivolovaca. Zatim se pripadnici tih službi sklone negdje u blizini robota i daljinskim upravljanjem nastoje imitirati prirodne pokrete jelena (npr. okretanje glave, mahanje repom) i čekaju da krovolovac „zagrize“. Neki roboti moraju biti zamijenjeni jer se na njih pucalo više od 1000 puta ili su već 10 godina u službi pa nisu više tako učinkoviti. Uhvaćenim krivolovcima prijeti javna sramota, novčana kazna od nekoliko tisuća dolara, oduzimanje oružja i moguć odlazak u zatvor.

custom-robotic-wildlife-enforcement-decoys

Robote proizvodi specijalizirana tvrtka Custom Robotic Wildlife koja, pomoću elektronike i vještine prepariranja, izrađuje petnaestak vrsta sjevernoameričkih životinja. Roboti se mogu naručiti s posebnom opremom koja imitira njihove pokrete tijela i glasanje, a opremu prilagođava budžetu naručioca. Roboti su presvučeni pravom kožom nataknutom na lagani okvir, a prosječni robot teži oko 10 kilograma i može ga se postaviti u minuti. Tvrtka je uspješno popunila tržišnu nišu pa sada njezine proizvode koriste ustanove i službe diljem SAD-a i Kanade.

Između ostalog, poduzeće nudi posebne robote za vježbanje streljaštva ili streličarstva, robote – kojote za tjeranje jata divljih gusaka, robote za izložbe ili diorame. Cjenik izrade pogledajte ovdje.

Lovac.info
Zadnja izmjena Nedjelja, 23 Veljača 2014 19:47
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023