LOWA - vjerojatno najbolje gojzerice na svijetu

Napisao  Nedjelja, 04 Ožujak 2012 23:35

O TVRTKI KOJA PROIZVODI JEDNE OD NAJBOLJIH RUČNO RAĐENIH GOJZERICA NA SVIJETU

Sve je počelo rukama... i na nogama. Jetzendorf je 1923.g. bio tek malo selce u blizini dvorca Freyberg, okruženog s nekoliko velikih farmi sa tek 570 stanovnika.

 

Većina ljudi iz Jezendorfa zarađivala je za kruh kao dnevni radnici, drvosječe i šumari ili pak pivari koji su bili u dvorcu ili u lokalnoj pivnici. Dolje u selu, Johan Wagner imao je svoj mali postolarski obrt te je preko dana popravljao cipele a pred večer radio glazbene istrumente. Wagnerova obitelj bila je vrlo poznata u okolici po trubačkim i žičanim instumentima.

Sinovi Johana Wagnera, Lorenz, Hans i Adolf radili su zajedno sa svojim ocem. Otišli bi preko polja farmerima, hodajući više sati sa svojim alatom i obrokom u ruksaku i postolarskom stolicom privezanom oko prsa. Na farmama bi popravljali cipele ili napravili jednostavnu obuću na licu mjesta od kože koju su im dali farmeri. Radni dan im je trajao 11 do 12 sati, čak i subotama.

Sinovi a ujedno i šegrti postolara Johanna Wagnera proširili poslovnu viziju svoga oca i inkorporirali nove postolarske metode poput dvostrukog šivanja. Kvalitetni materijali, inovacije i umješnost tradicija su današnje Lowe. Ova ekološki svjesna kompanija proizvodi veliki broj modela dugotrajne obuće za planinare, trail running i taktičke primjene. Sa razvojem novih tehnologija kao što je automatski centrirani jezik i lagana Monowrap konstrukcija, Lowa nastavlja držati svoj položaj kao pravi lider i inovator u grani kvalitetne obuće.

Danas se Lowa specijalizirala za ručnu izradu najboljih čizama za šetanje, hodanje na svijetu.

lowa logo top

LOWA Sportschuhe GmbH njemačka tvrtka iz Jetzendorfa u Bavarskoj, proizvodi cipele i čizme  već više od 80 godina, danas je LOWA prisutna na gotovo svim svim kontinentima i sa više serija obuće namjenjena za boravak u prirodi ili specijalne zadaće.

KOLEKCIJE LOWA GOJZERICA:

  • OUTDOOR ( za snijeg, planinarske, univerzalne - sve terenske cipele, treking, za putovanje)
  • CIPELE ZA HLADNO VRIJEME (standardne zimske gojzerice i čizmice muške i ženske)
  • DJEČJE CIPELE (ATC juninor kolekcija i KIDS kolekcija)
  • SPECIJAL (Lovna kolekcija i kolekcija obuće Task Force)

LOWA proizvodi toliki broj modela gojzerica da ćete ostati iznenađeni bogatstvom ponude i svakako se "zaljubiti" u bar nekoliko njih.

Opširnije na: LOWA.HR

Zadnja izmjena Petak, 13 Veljača 2015 10:17
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023