ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SJEDNICA SKUPŠTINE LOVAČKOG SAVEZA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Napisao/la  Subota, 04 Srpanj 2020 03:17

Lovački savez Karlovačke županije održao je dana 03. srpnja 2020. godine, u Restoranu Zrinski dom HV u Karlovcu, redovnu Izvještajnu sjednicu Skupštine.

Ispred županije Karlovačke, dožupanica Martina Furdek Hajdin sa suradnicima, iz Fonda za unapređenje lovstva, kupili su sredstva za suzbijanje širenja afričke svinjske kuge, koja su donirali svim lovozakupnicima s područja županije Karlovačke..

Skupštinu je nakon uvodnih taktova Rogista LSKŽ, otvorio predsjednik LSKŽ Vinko Pavlić, koji je nakon intoniranja himne i minute šutnje za sve preminule lovce, pozdravio sve nazočne te je predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen.

Lovačkim savezom Kalovačke županije predsjeda Vinko Pavlić, dok je tajnik Robert Gorišek a Savez broji 60 članica, što Lovačkih društava što privatnih lovozakupnika, sa ukupno 2781 članom. Administrativno je ustrojeno 5 lovnih ureda i to u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju i Slunju.

Ovo je jubilarna 25. godišnjica osnutka Saveza, te deseta godišnjica potpisivanja Sporazuma sa Bavarskim lovačkim savezom. Na jesen se planira organizirati druga izložba trofeja stečenih sa područja Karlovačke županije, te je vrijedno spomena i izdavanje monografije te vodiča izložbe kroz trofeje.

Skupštinari su upoznati s nizom, hvale vrijednih odrađenih projekata te rezultata postignutih kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj sceni u protekloj godini. Izvršni odbor u protekloj godini sastao se 5 puta na kojima su uspješno rješavali svu tekuću problematiku te su, što smo mogli vidjeti iz priloženog, uspješno organizirali sjednicu Skupštine. Detaljno su upoznali sve nazočne s planom i programom za predstojeću 2020./2021. godinu /ciljevi, ostvarenje prihoda, temeljne organizacijske funkcije Saveza, odlikovanja i priznanja, investicije, sajmovi i izložbe, promidžba lovstva, ostale djelatnosti, izobrazba kadrova u lovstvu prema programu HLS, lovno streljaštvo, lovna kinologija, lovačka kultura, međunarodna suradnja, razno/.

Od gostiju Skupštini su nazočili gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, dožupanica županije Karlovačke Martina Furdek Hajdin, ispred Uprave šuma Karlovac Albert Ofmer, tajnik HLS-a Ivica Budor, ispred PU Karlovačke Jure Pavlinić, pročelnik ureda župana Kristijan Čujko te ispred Ministarstva Poljoprivrede viša lovna inspektorica Antonija Bišćan.

Druženje je tradicionalno završilo uz delicije Restorana Zrinski i ugodne zvuke tamburaškog sastava Boemi.

Medijski je Skupštinu popratio LOVAC.info.

                    Za LOVAC.info   

                 Ivica Vukelja, prof.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 22:32