Lovačka udruga za uzgoj, zaštitu i lov divljači „Srna“ Samobor u Zborniku Ogranka Matice Hrvatske Samobor

Napisao  Četvrtak, 06 Veljača 2020 13:48

U ponedjeljak 3. veljače, u Gradskoj knjižnici Samobor, u povodu obilježavanja Dana Matice hrvatske, predstavljen je Zbornik Ogranka Matice Hrvatske Samobor.

Nazočne je pozdravio predsjednik samoborskog ogranka Matice Gordan Črpić. Zbornik su predstavili Sandra Sinković, Zoran Perović i Marijan Lukšić, predsjednik LU „Srna“ Samobor i dopredsjednik LS Zagrebačke županije.

Uz brojne nazočne, predstavljanju su prisustvovali predsjednik LS Zagrebačke županije Marinko Šebečić, tajnik Slavoljub Marčićev, član Izvršnog odbora Stjepan Garašić. Uz lovce Samoborskog kraja, ovoj kulturnoj manifestaciji prisustvovao je i doajen lovstva Želimir Štahan i sam autor tekstova Zbornika.

Zbornici obuhvaćaju povijesni, kulturni, znanstveni, sportski i općenito društveni okvir života grada Samobora, kojemu istaknuti pojedinci, svatko u svojem djelokrugu rada, daju osobit i prepoznatljiv pečat.

lszz samobor 006

Tako je jedno od poglavlja posvećeno lovstvu i radu Lovačke udruge Srna Samobor, o čemu je na predstavljanju zbornika govorio njezin predsjednik i autor teksta Marijan Lukšić. Na preko 20 stranica, možemo pratiti LU „Srna“ Samobor od davne 1945. godine osnutka, pa do današnji dana.

Danas društvo broji oko 100 članova i uspješno gospodari sa najvećim lovištem u Zagrebačkoj županiji . Izgradili su jedan od najmodernijih lovačkih domova u Hrvatskoj i desetljećima surađuju sa susjednim lovačkih društvima i preko 40 godina predvode suradnju naših lovaca sa susjednim lovačkim društvima iz Slovenije, kroz Lovno uzgojni bazen Žumberak-Gorjanci.

Lovci iz Samobora posebnu brigu vode o kvaliteti i čistoći staništa. Mogu se pohvaliti da u njihovom lovištu , uz ostalu divljač, obitavaju i jelen, medvjed i divokoza.

lszz samobor 001

Zadnja izmjena Četvrtak, 06 Veljača 2020 14:17