U Lekeniku u jednom danu nekoliko događanja

Napisao  Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 12:40

Da na mladima društvo ostaje stari članovi LU „Šljuka“ Lekenik pretočili su u praksu. Na izbornoj skupštini jednostavno su predali svoje dužnosti i na redovnim izborima su izabrani mladi lovci.

Mladi i stari zajedno u akciji

Da na mladima društvo ostaje stari članovi LU „Šljuka“ Lekenik pretočili su u praksu. Na izbornoj skupštini jednostavno su predali svoje dužnosti i na redovnim izborima su izabrani mladi lovci. Uz novo rukovodstvo udruge, izabran je novi predsjednik, dopredsjednik, lovnik. Da bude jasno, članovi starog Izvršnog odbora imaju iza sebe višegodišnjie uspjehe u radu i stvaranju udruge. No, kako kaže bivši predsjednik Ivan Rak, dosta je bilo.

„Osamnaest godina sam predsjednik udruge, bilo je puno posla, mlađi neka nastave, predstoji nam izgradnja nove lovačke kuće, kazuje Ivan Rak, nositelj prošlogodišnjeg priznanja HLS-a „Sveti Hubert“.

Na njega se nadovezuje bivši dopredsjednik Pero Gracalo. S ponosom pokazuje šibu iz 1974. godine kada je on kršten kao mladi lovac. Branko Milčić, bivši lovnik možda ima najduži staž kao lovnik, od 1982. s kraćim prekidom, bio je lovnik u „Šljuki“. Samo kazuje na to: „Prošla lijepa vremena, kao i mladost...“

Novi lovnik Franc Pirš na upravo održanoj Kobasijadi ( 16. ožujka) osvojio je prvo mjesto za najbolju kobasicu. No, njegova lubanja čaglja na ocjenjivanju trofeja koje se održalo zajedno sa Kobasijadom, osvojila je srebrenu medalju. Lubanja čaglja kojeg je ulovio bivši lovnik ima brončanu medalju.

U istom danu održana je Kobasijada, ocjenjivanje trofeja, prebrojavanje divljači, te krštenje pet mladih lovaca. Sve je urađeno po starim lovačkim običajima. Novi predsjednik Ivica Zubec može ih samo pohvaliti. Upravo mladi lovci koji su „kršteni“ spremili su domjenak za sve članove udruge. U šumi Kalje bila je to prilika za druženje, za stare i mlade lovce...

 

Napisao i snimio: Boris ĆAVAR