MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA – CACIB RIJEKA 2018

Napisao/la  Srijeda, 28 Veljača 2018 14:54

24./25. 2. 2018.

             Ni sibirska zima koja je okovala Hrvatsku nije zaustavila najbolje čovjekove prijatelje da dva dana, njih čak 1.650, iz gotovo cijelog svijeta /25 zemalja/ prodefiliraju Rijekom. Izložba se održala u Sportskom centru Zamet, a već petu godinu organizira ju Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Na izložbi, koja se održala dva dana, riječki ljubitelji pasa ove godine imali su prilike vidjeti 171 pasminu a između njih i neke vrlo rijetke poput azvaka, peruanskog bezdlakog psa, kangala, yakutian laiku, našeg malog međimurskog psa /MEĐI/, poodle dvobojni toy i druge.

Pse su ocjenjivali istaknuti međunarodni kinološki suci iz Velike Britanije, Kanade, Irske, Portugala, Finske, Austrije, Rusije, Italije i Hrvatske.

Sama izložba imala je i humanitarnu notu, te su se sredstva prikupljena od izložbe namijenila riječkoj organizaciji „Društva za istraživanje i potporu“ koja radi na uključivosti djece i mladih s poremećajima u ponašanju.

U revijalnom dijelu programa »Best in show« u okviru kojeg se birao najljepši pas izložbenog dana, kako u subotu tako i u nedjelju, izabrana je crna kraljevska pudla naziva NOXASACCIDENTALLY IN LOVE u vlasništvu Caroline Tassinari iz Italije.

Tijekom izložbe dijelili su se i edukativni leci »Budi odgovoran vlasnik psa« čiji je cilj bio podizati svijest o načinu postupanja i držanju pasa.

                                                                                                                                            Za LOVAC.INFO

                                                                                                                                           Ivica Vukelja, prof.

Zadnja izmjena Subota, 17 Ožujak 2018 21:10