Poginuo veliki lovac Pero Jelinić

Napisao  Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 14:16

Hrvatski državljanin ubijen je u subotu tijekom lova na lavove u Južnoafričkoj Republici, objavila je u nedjelju južnoafrička policija, a prenose mjesni mediji.

Kako prenosi najveći južnoafrički informativni portal News24, glasnogovornica tamošnje policije Charlize van der Linden potvrdila je da su ubijeni Pero Jelinić (75) i još dvojica Hrvata, bili u lovu na lavove uzgojene u zatočeništvu na farmi Leeubosch Lodge kod Setlagolea, u pokrajini North West koja graniči s Bocvanom. Lovci su već bili ubili jednog lava i pratili su drugog kada je Jelinić ustrijeljen. 

"Prebačen je helikopterom u bolnicu u Vryburgu, no liječnici mu nisu mogli spasiti život", rekla je glasnogovornica.

Policija istražuje slučaj, u ovom trenutku nije jasno tko je ispalio kobni metak koji je usmrtio Jelinića. Istraga je u tijeku.

Pero Jelinić, veliki hrvatski lovac koji je ubijen u subotu tijekom lova na lavove u Južnoafričkoj Republici, poznati je i pasionirani lovac s Paga, dugogodišnji član tamošnjeg Lovačkog društva Kamenjarka.

- Bio je strastveni lovac na krupnu i sitnu divljač, i u toj potrazi obišao je veći dio svijeta. Dočekao je nažalost najružniji kraj - poginuo je od onoga što je naviše volio.

Svima će nam nedostajati veliki lovac i prijatelj Pero Jelinić.

 

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 15:24