Pred Božični lov na Kalniku u LU Biserci

Napisao  Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 21:52

U vrijeme Adventa, pred Božić i Novu godinu tradicija je održavanja "Božičnih lovova" u Hrvatskoj, tako je LU Biserci održala u nedjelju, 17. 12. lov za članove i goste.

Izuzetno lijepo vrijeme za prosinac na Kalniku i Božica Dijana bili su naklonjeni lovcima i vjernim četveronogim "pogoničima". Kako je i običaj pozvani su predstavnici lovačkih udruga, lovozakupnika susjednih lovišta, te lovci prijatelji i sponzori udruge.

U ovom predprazničnom ugođaju odazvalo se 55 lovaca učesnika lova od toga preko 20 poginiča i 25 pasa, većinom Brak jazavačara i pokoji posavski gonič. LU "Biserci" gospodari lovištem Kalnik V/3, a ove nedjelje lovilo se u predjelu lovišta zvanom "Škrinjica" u Križevačkoj županji. Lovce je prije lova pozdravio predsjednik udruge gospodin Krešo Horvat. Lovile su se divlje svinje i predatori. Mnogi sponzori omogućili su i prigodan domjenak uz druženje nakon lova, spomenimo moža najistaknutije Slobodana Dukića i Zdravka Hadrovića Križevačku pivovaru, kao i mnoge druge koji su spozorirali i učestvovali u ovom prekrasnom lovu i druženju. U lovu je odsteljeno 4 grla divlje svinje, nakon odavanja počasti divljači domaćini su zahvalili učesnicima na lijepom lovu i želji da se i dogodine okupe na idućem "Božičnom" lovu.

Zadnja izmjena Utorak, 19 Prosinac 2017 09:05