8. Memorijal hrvatskih snajperista „GROM 2017“

Napisao  Četvrtak, 14 Rujan 2017 17:36

8. Memorijal hrvatskih snajperista „GROM 2017“ koji će se održati 14. listopada 2017. na streljani Pampas u Osijeku.

Događaj se veže uz „Dan neovisnosti Republike Hrvatske“, a u njemu u jednom danu pokušavamo objediniti sve ono dobro, časno i istinito što obilježava put hrvatskog naroda kroz prethodno stoljeće. Događaj započinje svečanim postrojavanjem 14. listopada 2017. u 08.00h na streljani Pampas u Osijeku.


Memorijal hrvatskih snajperista sastoji se od dva dijela:

  • Prvi dio je natjecateljski, u kojem će odmjeriti snage najbolji vojni, policijski i civilni strijelci u disciplinama (snajperska puška, jurišna puška i lovački karabin). Simbolika natjecateljskog dijela je okupiti na jedno mjesto najvještije strijelce i demonstrirati preciznost pogađanja ciljeva na 100 i 300 m.
  • Drugi dio je svečani i on predstavlja krunu čitavog događanja. Tijekom svečanog dijela koji započinje u popodnevnim satima sačinjavaju ga bogat kulturno-umjetnički program, svečani domjenak i dodjelu odličja prvoplasiranima. Isto tako dodjeljuje se i posebna nagrada za životno djelo „IVICA REPUŠIĆ" koja nosi ime po jednom od prvih dragovoljaca poginulih u Domovinskom ratu sa područja Slavonije i Baranje.

 

Nagrada se svake godine dodjeljuje jednoj ili više osoba sa prostora Hrvatske (i iseljene Hrvatske), koje su imale poseban doprinos u stvaranju hrvatske nezavisnosti, a koje su nedovoljno poznate široj javnosti. 

Ove godine nagradu primaju pripadnici 63. LTRD-PZO Slavonski Brod koji su 2. svibnja 1992. godine srušili 6 jugoslavenskih aviona MIG-21 koji su raketirali most.


Naziv „Grom“ simbolizira vojno-redarstvenu operaciju kojom se nakon operacije „Oluja“ trebao osloboditi istočni dio Hrvatske (Vukovar). Logo ovog natjecanja preinačena je inačica oznake koju su hrvatski vojnici dobivali nakon završene snajperske obuke. Prijelazni pokal „Najbolji hrvatski snajperist“ u obliku vukovarskog tornja simbolizira Vukovar - središte obrane istočnog dijela Hrvatske, a ime pojedinačnog pobjednika u disciplini (snajperska puška) svake se godine trajno urezuje na poleđinu ovog pokala.

 

Prijave za Natjecanje:

Franjo Ambrinac - organizacijski odbor GROM 2017. - 098 220870   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Preuzmite dokument o propozicijama na natjecanju: Propozicije na natjecanju

Zadnja izmjena Petak, 15 Rujan 2017 09:32