Izlučno natjecanje u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije

Napisao  Srijeda, 23 Kolovoz 2017 14:09

Lovački savez Splitsko-dalmatinske županije i ove je godine organizirao natjecanje u lovnom streljaštvu koje je ujedno bilo izlučno za nastup na državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u Bzenici.

Dvodnevnim natjecanjem uspješno je rukovodio voditelj lovnog streljaštva Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije Nediljko Stanić, koje se sastojalo od disciplina lovački parkur, lovački trap i lovački karabin.

Već tradicionalno održalo se na strelištima u Solinu i Omišu. Nastupilo je ukupno 10 strijelaca, a najbolji su izborili mjesto u ekipi LS-a Splitsko-dalmatinske županije.

Kako predstavnici županije već godinama uspješno nastupaju na državnom prvenstvu te se redovito bore za sam vrh u poretku, organizacijom ovih kvalifikacija želi se postići da svi zainteresirani dobiju priliku, a najbolji izbore mjestu u ekipi Splitsko-dalmatinske županije.

SPLIT STRELJASTVO 2017foto 3

Uzbudljivo natjecanje počelo je 13.kolovoza u Solinu gdje su se prisutni okušali u gađanju glinenih golubova u disciplini lovački parkur i trap, a dan kasnije natjecanje je nastavljeno još jednom serijom lovačkog parkura i naposljetku lovačkog karabina.

Na kraju se kao najprecizniji pokazao Ante Kovačić iz Omiša koji je ukupno "pogodio" 112 bodova. Drugo mjesto pripalo je Petru Vuletiću sa 112 bodova, a treće Pavi Graniću sa 110 bodova. Osim navedene trojice Splitsko-dalmatinsku županiju u Bzenici će predstavljati i Stjepan Cvitković, Miro Šakić, i Dalibor Božulić.

Osim Lovačkog saveza za uspješnu organizaciju svakako treba pohvaliti i Streljački klub Voljak-Solin te Streljački klub Omiš koji su svojim nesebičnim angažmanom i velikim iskustvom doprinijeli da sve protekne u ugodnoj atmosferi.

 

Ivan Cvitković
Zadnja izmjena Četvrtak, 24 Kolovoz 2017 15:14