Najviše sudara divljači s vozilima između Pasikovaca i Deževaca, te Kutjeva i Lukača

Napisao  Srijeda, 23 Kolovoz 2017 13:29

Tijekom prvih sedam mjeseci ove godine na prometnicama u nadležnosti policijskih postaja Požega i Pleternica zabilježeno 56 sudara vozila s divljim životinjama.

Najveći broj takvih događaja zabilježen je na dionicama državne ceste Pasikovci – Deževci i županijske prometnice Kutjevo – Lukač i to na obje dionice po četiri slučaja.

Nadalje na dionicama županijskih pravaca Trenkovo – Velika i Kutjevo – Bektež u tom u razdoblju zabilježena po tri slučaja naleta divljači na vozila.

Zbog tih učestalih pojava mnogo je sudskih sporova lovačkih udruga ovoga kraja s oštećenim vozačima jer unazad nekoliko godina zbog visine tih šteta osiguravajuće kuće ne prihvaćaju osiguranja tako da sve pada na leđa lovaca.

Imajući u vidu navedene dionice čini se da će zbog naleta divljači najviše sudskih sporova imati lovačka društva „Psunj“ iz Orljavca, „Strijela“ iz Bekteža, „Vranovac „ iz Vetova, „Lapjak“ iz Velike i druga čije se lovne površine nalaze uz spomenute ceste.

-Prethodnih godina imali smo mnogo šteta i sudskih sporova, a zbog nerazumijevanja ove problematike i nedefiniranih zakonskih propisa plaćamo velike iznose što ne možemo financijski podnositi – kazao nam je Željko Lokner, predsjednik LU „Psunj“ iz Orljavca, te najavio da moraju tražiti druga rješenja kako bi osigurali opstanak svoje udruge.

 

Izvor: pozega.eu
Zadnja izmjena Srijeda, 23 Kolovoz 2017 13:57