LOVCI UVELIČALI MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR

Napisao  Četvrtak, 29 Lipanj 2017 13:18

Članovi četiri lovačke udruge s područja grada Pleternice i ove su se godine uključili u popratne priredbe poznatog Međunarodnog konjičkog turnira na tamošnjem hipodromu.

Lovci „Sokola“ iz Bučja, „Vražjaka“ iz Sesveta, „Dilja“ iz Buka i „Šljuke“ iz Pleternice skuhali su više od stotinu litara poznatog slavonskog specijaliteta lovački čobanac, a prodajom su se prikupljala sredstva za humanitarne potrebe.

IMG 2956

-Najbolji je čobanac sa četiri vrste mesa među kojemu je divlja svinja i srna, omjere tog mesa znamo mi majstori , a uz to dodajemo domaću papriku, luk i malo graševine iz našeg kraja- rekao nam je majstor čobanca Mija Serdarević iz Zagrađa, član LU „Sokol“(Bučje), jednog od najstarijih društava u ovom kraju. Slične recepte imaju i ostali majstori.

IMG 2959

-Mi smo pripremali čobanac isključivo od mesa iz lova pa je to kombinacija srnetine i mesa divlje svinje uz dodatak ljute paprike iz obližnjeg sela Buk, crvenog i bijelog luka, te malo bibera- kaže Branko Dostal iz LU „Vražjak“ (Sesvete).

IMG 2963

Posjetitelji Međunarodnog konjičkog turnira kupovinom čobanca po popularnoj cijeni mogli su pomoći humanitarnu aktivnost lovaca.

-Sredstva ostvarena prodajem ove slavonske delicije usmjerili smo za aktivnosti Udruge djece s posebnim potrebama „Osmjeh“ iz Pleternice čime nastavljamo dosadašnju praksu ovakve suradnje- kazao nam je zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić.

 

Izvor: pozega.eu
Zadnja izmjena Četvrtak, 29 Lipanj 2017 13:36