Jedan lovac sam postavio dvije čeke, pet solišta i dvije hranilice za fazansku divljač

Napisao  Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 09:27

Lovac Mirko Marijanović(53) iz Jakšića, inače dugogodišnji radnik na privremenom radu u Austriji, svaki vikend koristi za dolazak u domovinu, kada odlazi u dva lovišta kojima gospodari kutjevačko LD „Slavonac“.

Lovac je unazad petnaestak godina najprije u Jakšiću gdje djeluje LD „Seljak“, te poslije toga u Okučanima i Kutjevu.

Marijanović već ima dosta trofeja pa je uredio lovačku sobu. On je među najaktivnijim članovima kutjevačkog „Slavonca“, a posebice se uključuje na radne akcije sa svojim kolegama lovcima toga kraja.

DSC 6022

Tako je samostalno podigao dvije čeke sa hranilicama i to na predjelu remize Tominovac ravničarskog dijela lovišta, te u državnom lovištu „Južna Krndija 1“, točnije na predjelu Tisovac, a u ovdašnjim lovištima postavio je pet solišta.

Pokraj toga u inozemstvu je nabavio i dopremio dvije automatske hranilice za fazansku divljač poklonivši ih svome društvu „Slavonac“ i postavivši u nizinskom dijelu županijskog lovišta „Kutjevo“.

Svestrani Marijanović uz česti boravak u lovištu, koje obilazi i van lovne sezone, poznat je i po spravljanju kobasica od divljači, ali i drugih domaćih specijaliteta.

 

Izvor: ppozega.eu
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 09:33