Lovci iz Gole stvorili su sve uvjete za postupanje s divljačinom

Napisao  Subota, 03 Lipanj 2017 10:20

Lovačka udruga „ZEC“ Gola-Gotalovo bavi se uzgojem, zaštitom i lovom divljači, na području Općine Gola već 70 godina.

Kroz dugi niz godina opstali su zahvaljujući entuzijazmu članova i pojedinaca izvan lovstva, a koji su bili spremni pomoći.

20170430 103033

Udruga gospodari relativno malim lovištem koje je stisnuto između ćudljive rijeke Drave i granice s republikom Mađarskom koja je dodatno „osigurana“ trostrukom žilet žicom i tri metara visokom žičanom ogradom.

Usprkos tome velikim zalaganjem članova uspjeli su ostvariti solidan fond krupne divljači, dok je sitna u stagnaciji s tendencijom pada zbog veliki poljoprivrednih površina i velikog broja zaštićenih ptica grabljivica.

20170528 112732

Zbog osobnog napretka članovi su izgradili prostoriju za primarnu obradu divljači na koju su s razlogom ponosni.

Prostorija ima sve uvjete o postupanju s divljačinom; ugrađeno grijanje/hlađenje unutrašnjosti tako da se može komotno koristiti cijele sezone posebno zimi za niskih temperatura.

20170528 165745

Prostoriju za obradu divljači otvorio je načelnik općine Gola dr. Stjepan Milinković uz nazočnost predsjednika Lovačkog Saveza Koprivničko-križevačke županije Nevenka Jakopovića, te predstavnika županije Snježane Babok.

Zahvala je upućena općini Gola koja je bila financijski nositelj ovog projekta kao i svim članovima koji su aktivno sudjelovali u izgradnji i opremanju.

 

Zlatko Pavlić

Više u LV 6/2017