Obnava doma zbog potreba lovnog turizma

Napisao  Utorak, 30 Svibanj 2017 09:54

Lovačko društvo „Strijela“ iz Bekteža pokraj Kutjeva sa nešto više od 30 članova gospodari zajedničkim lovištem „Bektež“ površine 2472 hektara, a na godišnjoj skupštini prihvaćena su izvješća o radu u prošloj godini.

Imamo potrebne lovno-tehničke objekte jer su izgrađene čeke,hranilice i solišta, a lovački dom smješten na predjelu Dragaljevac je u postupku legalizacije

– kaže nam predsjednik „Strijele“ Mirko Stilinović pohvalivši se da su imali inspekcijski nadzor i dobili pozitivno mišljenje o radu društva.

2 2

 Kroz proteklu godinu tu su uložili 30 tisuća kuna tako da su na domu izmijenjeni krovni prozori.

Potporu za uređenje doma iznosom od 15 tisuća kuna dala je Požeško-slavonska županija kroz povrat lovozakupnine, a ta sredstva namijenjena su unapređenju lovstva i lovnog turizma.

3 2

Objekt je izgrađen početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a najveći doprinos su dali nekadašnji čelnici Stjepan Marjanović i Božidar Legac.

Planom rada obuhvaćeni su radovi nastavka preuređenja lovačkog doma i smještajnih kapaciteta u njemu kako bi se i nadalje uključivali u lovni turizam ovog kraja.

-Nakon izrade nove lovno-gospodarske osnove izgradit ćemo u skladu s potrebama još lovno-tehničkih objekata, a to ćemo napraviti kroz radne akcije naših lovaca- zaključio je Stilinović.

 

Izvor: pozega.eu
Zadnja izmjena Utorak, 30 Svibanj 2017 10:03