Održana redovna Skupština Lovačkog saveza Ličko-senjske županije

Napisao  Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 09:36

U Gospiću je 26. svibnja održana sjednica redovne Skupštine Lovačkog saveza Ličko-senjske županije.

Nakon uvodnih pozdrava predsjednika Miće Svetića i tajnika Mile Ugarkovića sjednicu je vodilo radno predsjedništvo na čelu s Antunom Svrtanom. Skupštini se odazvalo 29 od ukupno 38 članova skupštine.

Skupštini je nazočio i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Vinko Pavlić te Ana Rukavina –Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo ličko-senjske županije u svojstvu izaslanika Župana.

DSC 7482

Dostavljena izvješća članovima skupštine ocrtavaju godinu bogatu aktivnostima kao i pozitivno financijsko poslovanje Saveza te planove koji bi trebali unaprijediti lovstvo Ličko-senjske županije.

Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena. Mladen Krpan, Nikola Mažar, Joso Vrkljan i nekolicina članova skupštine iznijeli su probleme vezane uz paljenje korova gdje većina lovišta nestaje pod nekontroliranom vatrom, a čime nastaju i velike štete na populaciji zeca ali i srne.

DSC 7505

Još veći problem za lovozakupnike su ograđene površine nastale razvojem stočarstva gdje velike površine, a često i najbolji dijelovi lovišta bivaju ograđeni i nedostupni za lov.

Veliki problem su i psi mahom pasmine Kengal koji je porijeklom iz Turske koji čine priličnu štetu, a tad i vukovi kojih ima sve više.

DSC 7556

Osim spomenutih problema tajnik Lovačkog saveza Ličko-senjske županije iznio je problem sa smanjenjem broja članova koji je za razliku od prethodnih godina kada je bio iznad 1300 članova sada pao na ispod 2000 članova.

Sukladno planovima za slijedeću godinu članovi skupštine odlučili su povisiti članarinu za 20 kuna te bi tako ona slijedeće godine umjesto dosadašnjih 80 trebala iznositi 100 kuna.

DSC 7585

Uz plan aktivnosti vezan je i razvoj situacije s planovima i realizacijom projekta LD „Lika“ Gospić i gradnjom streljane s objektom koji bi imao višestruku namjenu.

Realizacijom projekta riješilo bi se i pitanje prostorija Ličko-senjske županije ili bi se moralo pristupiti izgradnji novih.

Održana redovna Skupština Lovačkog saveza Ličko senjske županije Hrvatski Lovački Savez

 Na samom kraju skupštine dopredsjednik HLS-a Vinko Pavlić obećao je kako će Hrvatski lovački savez pomoći u svim situacijama u kojima to može i zalagati se za rješavanje problema koji su navedeni.

Ana Rukavina-Stilinović obavijestila je kako se planira u narednom periodu održati sastanak lovaca s županom i kako bi se na tom sastanku trebalo rješavati sva pitanja vezana uz lovstvo Ličko-senjske županije.

 

Izvor: www.hls.com.hr