Bombaški napad: Bili bi mrtvi da smo u nedjelju išli na čeku

Nedjelja, 05 Ožujak 2017 22:53

Na brdu Križ iznad Bibinja netko je digao u zrak lovačku kuću, bivši bunker. Lovci su ogorčeni činom. Nakon dojave o miniranju bunkera, na intervenciju je izašla policija koja traži krivca

Dijelovi betonskih zidova i peke ostali su razbacani na sve strane nakon što je netko u noći na nedjelju iznad Bibinja na brdu Križ minirao bunker koji su lovci pretvorili u lovačku kuću. Nasreću nitko u eksploziji nije stradao.

Lovci zadarske Lovačke udruge Diana ogorčeni su onime što su zatekli u nedjelju ujutro. Njihova lovačka kuća u koju je uloženo više od 50.000 kuna je uništena. U nedjelju iza ponoći, kako su nam rekli, nepoznati počinitelj ili više njih su minirali lovačku kuću.

Od siline eksplozije, peka koju su lovci napravili razletjela se u komadiće, a betonski zidovi su se raspali na dijelove.

- Sve je izletjelo van, a popucao je i armirani beton. Minirano je oko 1 sat u noći na nedjelju. Sve je uništeno i zgroženi smo ovakvim činom. Ne sumnjamo na nikoga, a zašto je netko minirao bunker nam nije poznato. Ni sa kim nismo u svađi niti smo imali okršaje. Šokirani smo i zgroženi ovakvim činom.

Mogao je netko biti i unutra - kazao je lovnik Vedran Lukić. Policija je napravila očevid te traga za nepoznatim bombašem. Inače, prije tjedan dana lovci zadarske udruge Diana u kojoj je oko 500 članova su se okupili kod bunkera.

Sad više nemaju više mjesto za druženje. Nadaju se da će policija otkriti krivca za ovaj sramotan čin.     

- Mi pretpostavljamo kako je to bilo između subote u 14 sati i nedjelje u 9 ujutro, a to je vrijeme kada nitko iz lovačkog društva nije tamo bio.

Dojavu o napadu dobili smo od lovnika društva u nedjelju u 9 ujutro, kažu iz policije. Ukoliko pronađu napadača ili više njih, oni će dobiti kaznene prijave za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Izvor: 24sata
Zadnja izmjena Srijeda, 08 Ožujak 2017 12:18