Na lovu generala ulovljen tek jedan vepar

Napisao/la  Subota, 07 Siječanj 2017 21:43

Generalski stol još je jednom, u skladu sa svojim imenom, bio domaćin lova generala. Radi se o ideji koja je prvi put realizirana prije tri godine na inicijativu lokalnog lovačkog društva, s ciljem promocije lovstva na području ove općine, ali i promocije cijele Karlovačke županije i njenog lovačkog saveza. Tako su se i danas u Generalskom stolu okupili članovi Hrvatskog generalskog zbora.

Usprkos temperaturama koje su padale i ispod minus 20, pedesetak lovaca okupilo se na današnjem Generalskom lovu na veprove, kojega je u Generalskom Stolu četvrtu godinu za redom organiziralo tamošnje lovačko društvo. Uz članove društva, u lovu su kao počasni sudionici sudjelovali hrvatski generali, članovi Hrvatskog generalskog zbora. Sveti Hubert danas lovcima nije bio toliko naklonjen pa su ulovili tek jednog vepra.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac sudjelovao je na sva tri dosadašnja Generalska lova, tako da nije želio propustiti niti ovogodišnji. Iako su svi generalni strastveni lovci, većina se zbog hladnoće ipak držala zatvorenih i grijanih prostorija lovačke kuće.

Nakon okupljanja u Lovačkoj kući, lovci su krenuli u šumu u potragu za divljači, a potom su se vratili na polaznu točku, jer nakon sati provedenih na zimi trebalo se zagrijati, ali i razmjeniti iskustva i iskušati ulovljeno. Druženje generala u Generalskom Stolu nastavlja se i iduće zime.

Izvor: TREND.HR