Problematičan Švicarski vuk M68 odstrijeljen nakon više od 50 grla zaklane stoke

Napisao  Utorak, 16 Kolovoz 2016 10:04

Prošloga tjedna su lovci odstrijelili vuka koji je u protekla dva tjedna u Švicarskome kantonu Uri zaklao skoro 50 ovaca.

Ovaj problematični vuk, kodnog imena M68, bio je talijanskoga porijekla kako su dokazala genetska ispitivanja napravljena nakon odstrijela.
Za ovoga vuka su sredinom lipnja službe sigurnosti i zaštite prirode izdale naredbu za odstrijel ovog vuka. Dozvola za lov na vuka izdana je kada je vuk već zaklao više od 25 grla stoke, i to na području gdje do sada vukova nije bilo. Kraj ovome problematičnome vuku došao je nakon više od 50 zaklanih grla stoke.


Ova dozvola za lov na vuka vrijedila je do sredine rujna, te je vrijedila samo za vrlo malo ograničeno područje. Vuka je odstrijelio Švicarski lovac iz područja Surenen.
Kako saznamo iz državnih službi Kantona Uri, odstrijeljenu životinju poslali su na detaljna istraživanja na Institut za životinjsku patologiju sa Berner sveučilišta.
Nedugo prije samog odstrijela vuka M68 viđen je drugi nepoznati vuk, ali s obzirom da je od viđenja do odstrijela bio vrlo mali vremenski razmak, a udaljenost poprilična, lovci i znanstvenici su sigurni da je odstrijeljen problematičan vuk M68


Što mislite, je li trebalo prije reagirati na ovakvog vuka? Komentirajte na našoj Facebook stranici!

Zadnja izmjena Utorak, 16 Kolovoz 2016 10:23