Video: Lovac kopljem sa zemlje ulovio medvjeda

Napisao/la  Utorak, 28 Lipanj 2016 07:09

Bez zaklona, bez pomoćnog oružja, sa zemlje. Kada se radi o lovu sa kopljem, ove stvari nisu preporučljive. Ali ipak, Josh Bowmar odlučio je riskirati u epskom lovu 19. svibnja u Alberti, Kanada

Josh je bio u lovu sa svojom ženom koja je dan ranije odstrijelila svog medvjeda, sa risanicom. Međutim lovac je nekako dobio ludu ideju da se okuša u lovu na medvjeda samo sa kopljem, bez ikakvih drugih pomagala.

Josh je u lov krenuo samo sa kopljem na kojem je bila montirana akcijska kamera. Lovac je čekao dok se veliki medvjed nije dovoljno približio. Kao što možete vidjeti u videu, napetost se mogla rezati nožem.

Josh je u komentaru videa rekao: "Bez zaklona, bez pomoći, primitivno i tradicionalno koliko god može biti. Medvjed je bio dugačak 2,2 metra od nosa do repa."

Što se tiče ovog sretnog lovca, Josh je fanatični sportaš te vlasnik teretane. Nadalje, on je bivši prvak u bacanju olimpijskoga koplja te je vrlo precizan s njime. Sve ove stvari ne bi bile bitne da je medvjed vidio lovca prije pogotka ili da je Josh promašio svoj "hitac". Što se tiče toga, da je nešto pošlo po zlu, ne vjerujemo da bi Joshu pomogao i pištolj da ga je imao sa sobom.

Međutim, u ovome lovu je dobro krenulo sve što je trebalo, te je Josh uspio napraviti dobar pogodak na medvjeda. Cijeli video i pogodak možete pogledati na linku ispod:

 

Zadnja izmjena Utorak, 28 Lipanj 2016 07:16