Pijan muškarac provalio u zoološki vrt kako bi provocirao medvjeda

Napisao/la  Petak, 10 Lipanj 2016 16:28

To je normalna logika, osnove samoočuvanja, ne provocirati medvjede, pa čak i kad se nalaze u kavezu zoološkoga vrta

Kako javlja portal WDAY, muškarac je u subotu hospitaliziran nakon što je navodno provalio u zoološki vrt u Sjevernoj Dakoti, gdje je provocirao medvjeda u kavezu.

Tamošnja policija potvrdila je da su muškarci starosti 21 i 23 ušli u Roosvelt Zoološki vrt nakon zatvaranja. Oba muškarca su bila pijana. Jedan od njih je htio dobiti pažnju medvjeda pa je gurao ruku u kavez. Potvrđeno je da je čovjek ugrižen za ruku te hitno prebačen u obližnju bolnicu.

Direktor zoološkog vrta izjavio je da se covjek oporavlja, te da je ostao zapanjen kada je čuo da su dvojca muškaraca provocirali medvjede. Na kraju direktor tvrdi kako su sami krivi za svoje ozljede.

U međuvremenu, veterinari u zoološkom vrtu promatraju ponašanje medvjeda kako bi se utvrdilo da nije došlo do promjene. Susreti sa ljudima općenito, a posebno ovakvi blisku, proizvode velike količine stresa životinjama pa postoji šansa da se njihovo ponašanje zbog toga promjeni.

Što se tiče "uljeza", oba mladića biti će optužena za ilegalan ulazak na posjed. Točan opseg ozljede kod jednog od njih još nije poznat.

Zadnja izmjena Petak, 10 Lipanj 2016 18:37