Lještarke poklonjene javnim kuhinjama i skloništima

Napisao/la  Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 19:58

Zbog cijene koju moraju platiti lovci za par lještarki, 180 funti  u Škotskoj i sjevernoj Engleskoj, ovakav lov nazivaju kraljevskim.

Pod čovjekoljubljem, sudionici takvih lovova pozvani su na donaciju sveg ili dijela ulova kako bi pomogli projektu za pomoć ljudima koji gladuju i nemaju gdje živjeti.
Prva pošiljka ptica iznosila je 1300 kljunova, a zapakirana je i raspodijeljena je tokom listopada raznim javnim kuhinjama i skloništima.
Organizatori takozvanog pokreta "Game Share" žele povećati sadašnji utjecaj, te pozivaju kompanije koje organiziraju velike lovove kako bi njihovi učesnici sudjelovali u ovoj dobrotvornoj akciji.
Organizatori se također nadaju donacijama i ostalih vrstama divljači, poput fazana, što bi još više pomoglo ljude te proširilo ovu akciju.
Divljačina se distribuira preko dobrotvorne organizacije Fareshare koja sakuplja hranu iz škola i sličnih ustanova koja bi završila kao otpad, te ju dostavljaju gdje je potrebno.
Jedan od organizatora ovog pokreta rekao je kako žele donacije učiniti dijelom organiziranih lovova, te žele i dobru hranu staviti na stol ljudi u potrebi.
Organizatori se također nadaju kako će ovakav pokret smanjiti negodovanja protulovačkih organizacija. Također vjeruju da je život i smrt mnogo etičniji nego kod životinja koje završe u supermarketima.

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 20:11