Od lovaca traži novac jer su srne pojele salatu na posjedu

Napisao/la  Subota, 02 Siječanj 2016 02:26

Lovci iz Zlatar Bistrice kažu da nisu odgovorni za štetu jer su srne vlasništvo države. Mi ne možemo Marijanu Pavliši isplatiti novac za štetu, kažu lovci

Mogao je postaviti ogradu i strašila koja bi otjerala divljač. Mi lovci ne možemo stražariti i tjerati srne s posjeda, a niti Marijanu Pavliši isplatiti novac za počinjenu štetu, tvrdi Berislav Levar, predsjednik Lovačkog društva Šljuka.

Levar je Marijanu Pavliši (55) iz Veleškovca kod Zlatar Bistrice 17. prosinca dao i litru Repelenta, kemijskog sredstva koje odbija srne, te da je on to trebao postaviti.

- Došao sam na njivu i vidio tragove srna koje su mi počele brstiti salatu. Nazvao sam veterinara Levara, koji je ujedno i predsjednik LD-a Šljuka, a on mi je rekao da ne brinem jer ima kemijsko sredstvo koje će otjerati divljač pa će mi ga donijeti. No nije ga donio, a po noći su mi srne pojele 400 glavica salate - kazao nam je Marijan koji se godinama bavi uzgojem povrća, u čemu mu pomažu sinovi Tomislav (24) i Nikola (36). Dodaje da je ponovno zvao Levara no ovaj je rekao da ima drugog posla. Nakon što je ostao bez salate, pozvao je policiju koja je napravila zapisnik.

- Od Lovačkog društva tražim naknadu štete ili ću ih tužiti - rekao je ogorčeni Marijan.  Kaže da su srne pojele salatu jer su lovci postavili hranilicu za divljač 50 metara od zadnje kuće u selu, a blizu hranilice je i njegova njiva.

- Tom hranilicom su namamili divljač nama na njive i zbog toga ispaštamo - zaključuje Marijan. Levar kaže da su srne u vlasništvu države, a ne lovačkog društva.

 Izvor: 24sata