VIDEO: Ruski piknik sa smeđim medvjedom "vegetarijancem"

Napisao  Subota, 26 Prosinac 2015 23:05
Ruski piknik sa smeđim medvjedom Ruski piknik sa smeđim medvjedom

Je li ovo neodgovorno? Fotografija koja prikazuje medvjeda sa Ruskim modelom i njezinom kćeri podigao je prašinu te doveo do ljutitih reakcija. Fotografija je snimljena u Moskvi, u Rusiji, kao dio snimanja u kojemu je sudjelovao mužjak smeđeg medvjeda zvan Stepan.

Ovaj medvjed je bio napušten, a spasio ga je bračni par koji ga je odgojio na striktno vegetarijanskoj hrani. Njegovi odgajatelji tvrde da njegova dijeta bez mesa čini Stepana poslušnijim i smanjuje rizik od napada.

"Stepan ne poznaje okus mesa, voli mozzarelu i kolačiće. U stalnoj komunikaciji je sa ljudima te poznaje dobrotu i njegu" – izjavila je njegova čuvarica Olga Barantseva.

Kritičari tvrde da divlja životinja ne može biti 100 predvidljiva, a neki tvrde da vegetarijanska prehrana nije prirodna. Međutim, pravi problem je nastao kada je model sa snimanja, Irina, dovela svoju kćer na snimanje sa medvjedom. Djevojčica se vidi na više fotografija kako grli i jaše medvjeda. Zabrinuti gledatelji su naglašavali da iako se medvjed čini pitomim, trebalo bi ga se smatrati opasnim, te bi trebalo dobro razmisliti prije ovakvih pothvata. Prema izjavama odgajatelja, medvjed je do kraja snimanja osvojio srce djevojčice, kao i njezino povjerenje.

Što vi mislite? Je li ovo neodgovorno ili ljudi samo pretjeruju?

Komentirajte što mislite o tome na Facebook stranici.

Ruski piknik sa smeđim medvjedom
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 28 Prosinac 2015 11:54