7 Poznatih zaštitara prirode koji su bili lovci

Napisao  Subota, 03 Listopad 2015 23:16

Večina lovaca zna to, ali lov i zaštita prirode idu jedno sa drugime. Ovo je lista 6 poznatih lovaca koji su bili vjerni zaštitari prirode. Posao svih pojedinaca je utjecao na modernu etiku lova i  pravila očuvanja prirode koji su još i danas na snazi.

1. John James Audubon

Američki ornitolog, naturalist i slikar je bio poznat po detaljnim studijama ptica i njihovim ilustracijama u njuhovoj prirodnoj okolini. On je sve ptice odstrelio, preparirao i naslikao.

2. Theodore Roosevelt

26ti predsjednik Amerike bio je poznat po svojoj ljubavi prema prirodi.Roosevelt je bio uspješan Sjeverno Američki lovac na krupnu divljač, te je više puta putovao na safari u Afriku.

3. Charles Darwin

Od malih nogu se zanimao za streljaštvo i lov, posebno ptica, pa je kao i Audubon, skupljao lovne vrste.

4. Jimmy Carter

39ti predsjednik Amerike je bio poznat po svojim nenadmašnim pitanjima o očuvanju prirode. Bio je veliki lovac i ribolovac o čemu je napisao i knjigu.

5. Ernest Hemingway

Ernest Hemingway je poznat po svojoj literaturi lovačke tematike. Bio je aktivan u očuvanju  morske prirode  posebno očuvanju zaljeva.

6. Aldo Leopold

Leopold je bio jedan od osnivača moderne okolišne etike i pokreta za očuvanje divljine.Bio je također i lovac te se zalagao za znanstveno pračenje staništa divljih životinja. Njegova uloga je vidljiva u modernim tehnikama očuvanja prirode koja se danas koristi.

Zadnja izmjena Nedjelja, 04 Listopad 2015 00:10