Slon ubio jednog od najiskusnijih profesionalnih lovaca u Africi

Napisala  Petak, 24 Travanj 2015 00:05

PROFESIONALNI lovac, Ian Gibson je postao lovina slona kojeg je namjeravao ubiti u Zimbabve

Mladi mužjak slona kojeg je lovac pratio u društvu američkog klijenta je "krenuo u pun juriš" i pregazio 55-godišnjeg Iana Gibsona.

Paul Smith, izvršni direktor tvrtke Chifuti safari u kojoj je radio Gibson kaže za Telegraph da nisu poznati "potpuni detalji o načinu na koji je 'Gibo', kako ga mi zovemo, umro, jer su njegov američki klijent i drugi tragači još uvijek suviše traumatizirani da bi prepričali događaj".

Prema obavijesti objavljenoj na stranicama tvrtke, Gibson je sudjelovao u lovu u dolini Zambezi gdje je pet sati pratio slona u društvu američkog klijenta zainteresiranog za bjelokost.

"Osjetivši da je slon u blizini, Ian i tragač Robert su nastavili pratiti tragove u nadi da će pogledati bjelokost dok je klijent zastao da se odmori s drugim izviđačem".

Gibsonov tragač je upozorio da bi slon mogao biti u "musthu", stanju u kojem životinja osjeća snažnu potrebu za paranjem i postaje agresivna, ali je Gibson nastavio s potragom.

"Oni su konačno sustigli mužjaka, ugledavši ga na daljini od 50 do 100 metara. Mužjak je istog trena krenuo u juriš," navodi obavijest.

"Ian i Robert su započeli vikati kako bi zaustavili napad. Ian je na vrlo kratkoj razdaljini uspio ispaliti jedan hitac prije nego što ga je slon ubio. Scena je bila izrazito uznemirujuća".

Iz medijskih izvješća je nejasno je li slon ubijen tijekom incidenta.

Gibson je opisan kao "naočit čovjek i jedan od najiskusnijih profesionalnih lovaca na afričkom kontinentu."

 

Zadnja izmjena Petak, 24 Travanj 2015 01:53