Veliko povećanje naleta vozila na životinje – u prva dva mjeseca na području PU karlovačke 36 slučajeva

Napisao/la  Petak, 06 Ožujak 2015 16:35

Samo u prva dva mjeseca na području PU karlovačke dogodilo se čak 36 naleta vozila na životinje na cesti što je, u odnosu na isti period u prošloj godini povećanje od čak 44 posto.

Naleti vozila na životinje nisu samo pogubni za četveronošce već mogu biti vrlo opasni i za ljude koji se nalaze u njima. Ovogodišnji su događaji za posljedicu imali jednu teško ozlijeđenu osobu ali i materijalnu štetu od čak 360 tisuća kuna.

– Od ukupno 36 sudara, najviše se dogodilo na državnim cestama (22), zatim na autocesti (7), županijskim cestama (5) i na lokalnim cestama (2), a najviše sudara bilo je s divljači srne i psima. Analizirajući vrijeme događaja utvrđeno je da se najviše ovih događaja dogodilo u poslijepodnevnim satima (od 12 – 19 sati) a potom u večernjim i noćnim satima.

U policiji navode da su nakon samih događaja sudara vozila sa životinjom, sve životinje zbrinute su od strane odgovornih osoba u velikoj većini, nažalost, tek njihove lešine.

Za vozače koji imaju tu nesreću da na cesti “pokupe” životinju, a ako se utvrdi da je došlo do kršenja propisa, obično prevelike brzine, policija će pokrenuti prekršajni postupak.

Izvor: KAportal.hr
Zadnja izmjena Petak, 06 Ožujak 2015 20:28