Na prigodnom domjenku dodjeljena priznanja lovcima zadarske županije

Napisao/la  Utorak, 30 Prosinac 2014 00:57

U prigodi božićno-novogodišnjih blagdana u organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića i tajnika Siniše Stulića, upriličen je tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak. Okupljanje lovaca i njihovih gostiju organizirano je kao i prethodnih godina u restoranu "Stipe".

Pozivu organizatora i domaćina odazvalo se 60-tak gostiju. Među njima su bili članovi Izvršnog odbora LSZŽ, njegovi predavači i ispitivači i lovno kinološki suci, predsjednici Povjerenstva za lovni turizam, statutarno-pravna pitanja i kinologiju, predsjednici i tajnici svih lovačkih društava s prostora Županije koji djeluju u okrilju LSZŽ, pročelnik Županijskog ureda za poljoprivredu, šumarstvo i lovstvo Danijel Segarić, glavni županijski lovni inspektor Joso Nekić...

Goste i uzvanike pozdravio predsjednik Perić te ih zamolio da svi minutom šutnje odaju počast umrlim lovcima kao i svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata. Osvrćući se na godinu na izmaku rekao je kako je ona unatoč štednji i recesiji bila uspješna za lovce Zadarske županije.

- U narednoj godini čekaju nas novi poslovi i zadaci, a među važnijima su oni koji se odnose na produženje lovozakupa naših lovačkih društava. Stoga očekujemo da nas po tom pitanju podupre naša Županija. Vjerujemo u osobnu podršku župana Stipe Zrilića kao i ovdje nazočne gospode Segarića i Nekića. U svoje osobno kao i u ime mojih suradnika apeliram na sve lovačke udruge i lovce naše županije da se uhvatimo za zajednički štap jer ćemo tako lakše i sigurnije broditi kroz buduća vremena. Ovu prigodu također želim iskoristiti da svima vama i vašim obiteljima kao i lovcima vaših udruga i njihovim obiteljima zaželim čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu novu godinu uz onu lovačku "bila nam dobra kob", rekao je predsjednik Perić.

U duhu s vremneom darivanja, predsjedniku LU Kuna iz Poličnika Radovanu Periću te dopredsjedniku LU Kamenjarka iz Posedarja Svetku Jurčiću uručene su plakete i priznanja kao najboljim lovačkim udrugama na prostoru Zadarske županije u 2014. godini kojim ih je odlikovao LSZŽ a potvrdio Hrvatski Lovački savez.

Nadalje, odlikovanja Trećeg reda dobili su Ivo Petričić član LD Golub s otoka Molata i Nedjeljko Medić član LD Pašman iz Neviđana. Odlikovanja Drugog reda dobili su Ivica Ugraković (LD Lička Plješevica sa sjedištem u Zadru) i Neven Jurjević (LD Benkovac iz Benkovcac). Odlikovanja Prvog reda primili su Stanko Vrsaljko (LD Benkovac iz Benkovca), Jadran Orlović (LD Zec Stankovci) i Zvonimir Perica (LD Kamenjarka Obrovac). Također su odlikovanja primili članovi Izvršnog i Nadzornog odbora LSZŽ za predani četverogodišnji rad.

U ime nagrađenih zahvalio je predsjednik Kune Radovan Perić.

Prije blagovanja za bogatim stolom predsjednik Perić je izrazio čast što se među njima nalazi i poznati zadarski lovac i kinolog Ivo Govorčin. On je, kako se čulo, prije nekoliko dana u Zagrebu u svojoj 79. godini te s 57- godišnjim lovačko-kinološkim stažom od predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka primio godišnju nagradu, najveće državno zlatno odlikovanje, Orden sv. Huberta. Govorčin je inače i međunarodni kinološki sudac za eksterijer i rad. Bio je tri puta u bivšoj državi prvak u kinologiji, a dva puta viceprvak u samostalnoj Hrvatskoj te je nastupio na četiri svjetska prvenstva. Njegov najveći uspjeh u kinologiji dogodio se 1988. godine kada ga je Francuska zajedno s njegovim psom uzela za maskotu svjetskog prvenstva održanog te godine.

Zadarski list, 29.12., B.B.