LD Generalski stol: umjetnička kolonija u lovačkoj kući

Napisao/la  Četvrtak, 20 Studeni 2014 01:06

Tijekom 2001. godine LD Generalski Stol je u svojoj lovačkoj kući koja se u t vrijeme uređivala organiziralo likovnu koloniju, a na kojoj su sudjelovali umjetnici, članovi likovne kolonije „Sedam izvora“. Tom prilikom nastali radovi su krasili interijer lovačke kuće, a sama kolonija je predstavljala još jedan zamašnjak uređenja njene unutrašnjosti.

Dana 15. studenog 2014. godine u organizaciji društva, ponajprije slikara i našeg matičnog člana Vlade Baića, su se na istom mjestu ponovno našli sudionici likovne kolonije iz 2001. godine, a sve kako bi se uvjerili u opravdanost tadašnje akcije te završetak uređenja samog objekta. Istom prilikom okupljeni slikari su održali novu koloniju te izrađene umjetnine ponovno darovali društvu.

Svojim radovima te organiziranjem druženja okupljeni umjetnici i LD Generalski Stol su i na ovaj, specifičan način pokušali široj društvenoj javnosti predočiti lovačke aktivnosti, odnosno ljudima još više približiti područja svog djelovanja. Na samom početku u lovačkoj kući je za pristigle slikare organiziran lovački doručak, nakon čega su oni započeli sa svojim kreativnim aktivnostima, po čijem završetku je uslijedi ručak s pripremljenim lovačkim specijalitetima te daljnje druženje okupljenih.

Za napomenuti je da je ovom prigodom Lovačko društvo Generalski Stol prigodnim poklonima koja su se ogledala u slikarskoj opremi pokušala malo pripomoći same umjetnike u njihovim budućim aktivnostima te im se i na ovaj način još jednom zahvaljuje na doniranim prekrasnim radovima.

LD Generalski stol
Zadnja izmjena Srijeda, 19 Studeni 2014 21:31