Lovci LS Osječko baranjske županije na poseban način slave dan svog zaštitnika

Napisao/la  Subota, 08 Studeni 2014 09:57

U organizaciji LS Osječko-baranjske županije, LU Vidra Donji Miholjac, te Grada i Turističke zajednice, u Donjem Miholjcu održana je središnja, 18. po redu proslava blagdana sv. Huberta. Povodom toga su se u perivoju ispred Dvorca Mailáth u večernjim satima okupili brojni lovci i njihovi gosti. 

U organizaciji LS Osječko-baranjske županije, LU Vidra Donji Miholjac, te Grada i Turističke zajednice, u Donjem Miholjcu održana je središnja, 18. po redu proslava blagdana sv. Huberta.

Povodom toga su se u perivoju ispred Dvorca Mailáth u večernjim satima okupili brojni lovci i njihovi gosti. Prvo ih je dočekalo piće dobrodošlice i kolači pripremljeni po starinskom receptu koje je napravila gđa. Melija Vidaković, voditeljica Turističke zajednice. Gradonačelnik Zoran Kovač primio je izaslanstvo LS Osječko baranjske županije zajedno s predstavnicima županije Baranya iz Mađarske.

Po završetku prijema  zvuci rogista najavili su prigodan program uprizorenja legende o svetom Hubertu. Po suočenju Branka Perkovića „Braniše“ u ulozi Sv. Huberta s jelenom skrivenog u grmlju, koji je nasred rogovlja nosio gorući križ, lovci su s upaljenim bakljama i zastavama svojih udruga formirali mimohod. Na čelu mimohoda sa svečanom zastavom Saveza bio je Alen Pejić, lovac iz LD „Sokol“ Magadenovac,  koji je lovce poveo od Dvorca do župne crkve sv. Mihaela Arkanđela gdje  je služena sveta misa .

Crkva je za ovu priliku bila ukrašena rogovljem kojeg su u Crkvu unijeli članovi Društva Antun Herbst i Kristijan Maričić, a sliku sv. Huberta dvije djevojke u narodnim nošnjama. Svečano misno slavlje predvodio je dekan Donjomiholjačkog dekanata i župnik župe Viljevo Josip Kalmar u koncelebraciji svećenika  među kojima i dva lovca svećenika:  Ladislav Ronta iz Hárkány i Slavko Kovačević župnik iz Šljivoševaca. Na kraju misnog slavlja prisutne lovce pozdravio je  donjomiholjački župnik vlč. Josip Antolović zahvalivši se  lovcima na sudjelovanju u misnom slavlju i to po drugi put u  Crkvi  sv. Mihaela Arkanđela.

Druženje lovaca iz cijele županije, njih oko 170, nastavljeno je u Mjesnom domu u Rakitovici.

LS OBŽ, 05.11.
Zadnja izmjena Subota, 15 Studeni 2014 00:34