Jedini poklonac sv. Huberta u Požeškoj biskupiji u selu Banovci

Napisao/la  Četvrtak, 06 Studeni 2014 11:10

Proslavljajući blagdan Sv. Huberta, zaštitnika lovaca, lovna jedinica „Srna“ iz sela Banovci u Brodsko-posavskoj županiji dobila je prvu kapelu posvećenu ovom svecu na području Požeške biskupije. Kapelu Sv. Huberta izgradili smo dobrovoljnim radom tridesetak lovaca iz Banovaca uz potporu općine Bebrina i donatora, a izgrađena je uz makadamsku cestu prema Slavonskom Kobašu.

Proslavljajući blagdan Sv. Huberta, zaštitnika lovaca, lovna jedinica „Srna“ iz sela Banovci u Brodsko-posavskoj županiji dobila je prvu kapelu posvećenu ovom svecu na području Požeške biskupije. 

Poklonac je pred brojnim lovcima tog kraja i žiteljima Banovaca blagoslovio vlč. Marijan Golec, župnik župe Bebrina, a čestitke lovcima na gradnji kapele uputio je Ivica Rajković, potpredsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije koji im se zahvalio za sudjelovanje i doprinos na nedavno održanim Danima lovstva te županije.

- Kapelu Sv. Huberta izgradili smo dobrovoljnim radom tridesetak lovaca iz Banovaca uz potporu općine Bebrina i donatora, a izgrađena je uz makadamsku cestu prema Slavonskom Kobašu jer je to bio jedini cestovni izlaz iz sela uz kojega do sada nije podignuta kapela-  kaže nam Zvonko Crnac, predsjednik Lovne jedinice „Srna“ iz Banovaca koji je mještanki Barici Olujević uručio poklon zbog njenog doprinosa podizanje kapele.

Lovac LD „Kuna“ iz Domaljevca u Bosanskoj Posavini Slavko Iljkazović darivao je sliku Sv. Huberta koja krasi kapelu.KInače, Banovčani imaju dugogodišnju suradnju i zajedničke lovove za Domaljevčanima, a nakon ovogodišnjih poplava otpremili su im pomoć u odjeći i prehrambenim namirnicama, te sudjelovali na radnim akcijama obnove poplavljenog sela.

Pozega.eu, J.T., 03.11.
Zadnja izmjena Utorak, 04 Studeni 2014 21:44