Psi na piku vukova

Napisao/la  Srijeda, 24 Rujan 2014 10:09

Vukovi su u zadnjih mjesec dana na području zabiokovskog sela Krstatice zaklali nekoliko pasa, a zadnja u tom nizu je kuja posavskog goniča u vlasništvu Stjepana Ivanovića Roše. Kuju su vukovi dohvatili dok je bila vezana u dvorištu kuće.

Vukovi su u zadnjih mjesec dana na području zabiokovskog sela Krstatice zaklali nekoliko pasa, a zadnja u tom nizu je kuja posavskog goniča u vlasništvu Stjepana Ivanovića Roše.

Pretpostavlja se, a to je potvrdio i vlasnik životinje, inače dugogodišnji lovac, da je psa napao čopor od četiri vuka čije su tragove našli prilikom pretraživanja okolnog terena. 

- Nema sumnje da se radilo od nekoliko jedinki vuka. Pronašli smo mjesto gdje su ležali prije samog napada koji se sigurno zbio u samu zoru. Pas je u potpunosti oglodan, tek mu je ostala glava i rep. Slično se zbilo i prije nekoliko dana kada mi je vjerojatno isti čopor zaklao i prvoga psa, također vezanog na lancu - tvrdi Ivanović.

Kao i Stjepan, tako i drugi mještani zabiokovskih, pa i zamosorskih sela traže barem sanitarni odstrel vukova jer štete koje su učinili na malobrojnim stadima ovaca i koza, a sada i na psima, natjerat će ih da stvar uzmu u svoje ruke mimo zakonske regulative.

Lovac.info, prema Slobodna dalmacija, 18.09., M.N.
Zadnja izmjena Srijeda, 24 Rujan 2014 15:41