Lovci bez srca

Napisao/la  Utorak, 09 Rujan 2014 00:17

Na trajektu koji je krajem kolovoza plovio iz Dalmacije za Anconu (opet) ružni prizori. Četiri lovačka psa ostavljena su u prtljažniku kombija za vrijeme dvanaestosatne plovidbe, u skučenim kavezima, bez hrane i vode...

Na trajektu koji je krajem kolovoza plovio iz Dalmacije za Anconu (opet) ružni prizori.

Četiri lovačka psa ostavljena su u prtljažniku kombija za vrijeme dvanaestosatne plovidbe, u skučenim kavezima, bez hrane i vode. Kombi je, uz to, ostavljen i na suncu. Dva psa nisu preživjela putovanja dok je ostalo dvoje pronađeno u teškom stanju i ostavljeno na skrb veterinarima.

Pse su pronašle talijanska policija i carina nakon otvaranja prtljažnika o čemu ih je alarmirala posada trajekta. Riječ je dvojici lovaca iz Pesare koji u Hrvatsku dolaze loviti pernatu divljač dva puta godišnje. Gotovo identičan slučaj dogodilo se u veljači ove godine, o čemu smo pisali ovdje.

Lovci su optuženi su za okrutno postupanje prema životinjama i nadajmo se da ih neće hrvatska lovišta tako brzo vidjeti. Jer ako se tako ponašaju prema SVOJIM psima što tek iza sebe ostavljaju u našim lovištima...?

Lovac.info
Zadnja izmjena Utorak, 09 Rujan 2014 00:29