Laserima na vrane

Napisao/la  Nedjelja, 17 Kolovoz 2014 00:02

Stanovnici austrijske pokrajne Štajerska već nekoliko godina muku muče s vranama. Velika jata vrana rade probleme na grobljima, kradu kokoši, a dječja igrališta, automobili i kuće prekiveni su njihovim izmetom (koji je vrlo agresivan i korozivan). Štete poljoprivrednicima iznose i nekoliko milijuna dolara, a oni nemaju prava na kompenzaciju. U pomoć su pozvani lovci...

Stanovnici pokrajne Štajerska već nekoliko godina muku muče s vranama. Jata vrana naselila su se u Grazu i područjima oko njega, i rade probleme na grobljima, kradu kokoši, a dječja igrališta, automobili i kuće prekiveni su njihovim izmetom (koji je vrlo agresivan i korozivan). Štete poljoprivrednicima iznose i nekoliko milijuna dolara, a oni nemaju prava na kompenzaciju.

U pomoć su pozvani lovci koji čine veliki lovni pritisak na ptice - između srpnja i prosinca ih se odstrijeli gotovo 17 000!. Međutim, njihov odstrijel je problematičan u naseljenim područjima u i oko Graza. 

Zato su se lovci grada Graza odlučili boriti protiv pošasti - laserima. Zelenim laserima plaše ptice s njihovih gnijezda i pozicija za spavanje i tako ih tjeraju. Metoda se pokazala učinkovitom i neinvazivnom.

Lovac.info
Zadnja izmjena Četvrtak, 14 Kolovoz 2014 19:35