Lovci održali Šokačku alku

Napisao/la  Srijeda, 30 Srpanj 2014 00:04

Na terenima zajedničkog lovišta, u neposrednoj okolini Lovačkog doma u Selcima Đakovačkim u nedjelju, 27. srpnja, po četvrti put zaredom održana je (uz slavonski tradicijski ugođaj) sinjska viteška igra preinačena na šokački način. Organizatori su bili  LD „Srndać“ Selci Đakovački i „Vepar“ Gašinci  uz pomoć KUD „Hrvatska čitaonica“. Za gastro ponudu pobrinula su se lovačka društava s područja Đakovštine i okolnih Lovnih ureda.

Na terenima zajedničkog lovišta, u neposrednoj okolini Lovačkog doma u Selcima Đakovačkim u nedjelju, 27. srpnja, po četvrti put zaredom održana je sinjska viteška igra preinačena na  šokački način - uz slavonski tradicijski ugođaj!

Organizatori su bili  LD „Srndać“ Selci Đakovački i „Vepar“ Gašinci uz pomoć KUD „Hrvatska čitaonica“. Manifestaciju je otvorio Zoran Vinković, gradonačelnik Grada Đakovo. 

Od 15 natjecatelja, koliko ih je sudjelovalo u Manifestaciji, najbolje umijeće i naziv najboljeg šokačkog alkara  ponio je Boris Vukadin iz Piškorevaca, drugoplasirani je Slavko Polašen iz  Selaca Đakovačkih, dok je treći bio  Andrija Obrovac. 

Za gastro ponudu pobrinula su se   lovačka društava s područja Đakovštine i  okolnih Lovnih ureda: Lovnog ureda Našice LD „Zec“ Donja Motičina“ i LD „Kuna“ Đurđenovac, a iz  Lovnog ureda Osijek LD „Čepin“ iz Čepina i LD „Jarebica“ Antunovac.

LS Osječko baranjske županije, 27.07., Zlatko Andrašević