Lovci humanitarci na Međunarodnom konjičkom turniru

Napisao/la  Subota, 05 Srpanj 2014 00:08

Po prvi puta četiri lovačka društva na području grada Pleternice: „Sokol“ iz Bučja, „Vražjak“ iz Požeških Sesveta, „Šljuka“ iz Pleternice i „Dilj“ iz Buka uključuili su se u veliku sportsku priredbu toga kraja - Međunarodni konjički turnir. Uz taj turnir lovci ovih društava upriličili su pokaznu izložbu svojih lovačkih trofeja, te kuhali lovački čobanac.

Po prvi puta četiri lovačka društva na području grada Pleternice: „Sokol“ iz Bučja, „Vražjak“ iz Požeških Sesveta, „Šljuka“ iz Pleternice i „Dilj“ iz Buka uključuili su se u veliku sportsku priredbu toga kraja - Međunarodni konjički turnir.

Uz taj turnir lovci ovih društava upriličili su pokaznu izložbu svojih lovačkih trofeja gdje su izložili desetke rogovlja odstrijeljene divljači za koje su njihovi vlasnici dobili brojna priznanja. Pokraj toga lovci tih društava kuhali su lovački čobanac čijom su prodajom po popularnoj cijeni od 10 kuna za porciju prikupljali novac za poplavljene.

-Iz naša četiri društva ovdje je bilo angažirano oko 40 lovaca, a prikupili smo ukupno 1660 kuna čime će pomoći obiteljima poplavljenih u našem kraju- kaže Radovan Rotar, koji je bio koordinator ove akcije, a inače je predsjednik LD „Šljuka“ iz Pleternice. Namjera im je da ova akcija bude tradicionalna svake godine uz Međunarodni konjički turnir.

- Za dobar lovački čobanac najbitniji su odabir mesa jer ga treba  staviti više vrsta, a uz meso divljači potrebna je junetina i svinjetina uz dakako dobru domaću papriku – ističe Antun Prša, predsjednik LD „Sokol“ iz Bučja, te dodaje da su ključni majstori kuhanja iz ovog društva bili Mijo Srdarević iz Zagrađa i Marko Bašić iz Bučja.

Požega.eu, J.T., 01.07.