Bonavita - druženje vinara i lovaca u Trnavi

Napisao/la  Srijeda, 02 Srpanj 2014 00:09

I ove godine su se u sadržaje kulturno-gospodarske manifestacije Bonavita uključila i lovačka društva. Bonavita se, kao manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje, održala u vinorodnom kraju Trnavi na dan početka ljeta po 27. put. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko-baranjske županije i Grada Đakovo.

I ove godine su se u sadržaje kulturno-gospodarske manifestacije Bonavita uključila i lovačka društva. Bonavita se, kao manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje, održala u vinorodnom kraju Trnavi na dan početka ljeta po 27. put. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko-baranjske županije i Grada Đakovo.

U prijepodnevnim satima posjetitelji su uživali u prepoznatljivim gastrospecijalitetima koje su priredila lovačka društva s općine Trnava „Vepar“ i „Srnjak“, te iz susjednih mjesta: Đakovačkih selaca, Đakova i Laslova.

Kako je rekao Stjepan Bikić, zadužen od organizatora za Gastro sadržaj inače i tajnik LD „Vepar" Trnava,  skuhana jela su se prodavala po simboličnoj cijeni i sav prihod išao je u humanitarne svrhe.

LS Osječko baranjske, Zlatko Andrijašević, 26.06.