Izgorio lovački dom u Bebrini kraj Slavonskog Broda

Napisao/la  Srijeda, 25 Lipanj 2014 00:19

Lovački dom u Bebrini kod Slavonskog Broda ostao je bez krova zbog osoba koje su slučajno izazvale požar. Naime, u noći između subote i nedjelje (14. na 15. lipanj) krov na lovačkom domu se zapalio jer je netko pokraj samog objekta palio drva. Nekontrolirana vatra proširila se na krovište objekta koje je izgorjelo u cijelosti. Za sada se traga za osobama koje su izazvale požar, a slijedi im kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Lovački dom u Bebrini kod Slavonskog Broda ostao je bez krova zbog osoba koje su slučajno izazvale požar. Naime, u noći između subote i nedjelje (14. na 15. lipanj) krov na lovačkom domu se zapalio jer je netko pokraj samog objekta palio drva. Nekontrolirana vatra proširila se na krovište objekta koje je izgorjelo u cijelosti. Za sada se traga za osobama koje su izazvale požar, a slijedi im kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Bebrina-izgorio dom (3)

Dolaskom vrućih ljetnih dana povećana je i opasnost od požara. Česti uzrok požara ljudski su neoprez ili nemar. Neki požari su izbili zbog nepravilnog rukovanja i neodržavanja uređaja koji za rad koriste električnu energiju, plin, loživo ulje. Opasnost je i duže izbivanje iz stana bez isključenja svih potencijalnih izvora požara, a opasno je i odbacivanje gorućih šibica i opušaka u prirodu ili kante za otpatke.

Bebrina-izgorio dom (4)

Nitko ne razmišlja koliko su te radnje opasne dok se požar ne proširi. Kako pri požaru nastaju velike materijelne štete, onaj tko ih je prouzročio osjetit će to na svome džepu jer će morati platiti kaznu. Moguć je i odlazak u zatvor.

- Fizička osoba koja namjerno izazove požar kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 15.000 do 150.000 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana. Za slučaj izazivanja požara iz nehaja kazna je od 2.000 do 15.000 kuna - ističu u MUP-u. Osobe koje izazovu požar snose troškove vatrogasne intervencije na temelju pravomoćne sudske presude.

foto: LS Brodsko posavske županije

Glas Slavonije, S.L., 17.06.
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 22:13