Lovci Požeško-slavonske županije i policija na projektu "Sigurnost u lovu"

Napisao/la  Petak, 20 Lipanj 2014 00:01

Predavanjem za pripadnike Policijske postaje Pleternica u lovačkom domu pleterničke  „Šljuke“ pokraj sela Bzenica započelo je provođenje zajedničkog projekta Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i Policijske uprave „Sigurnost u lovu“. Ovom prvom od ukupno desetak predavanja nazočili su čelnici požeških lovaca i policije Zdravko Vujnović i Dario Dasović izrazivši zadovoljstvo načinom rada i međusobne suradnje kroz koju će policija i čelnici lovačkih društava  biti povezani tijekom svakog dana putem mobitela čime će se smanjiti krivolov i druge negativne pojave.

Predavanjem za pripadnike Policijske postaje Pleternica u lovačkom domu pleterničke  „Šljuke“ pokraj sela Bzenica započelo je provođenje zajedničkog projekta Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i Policijske uprave „Sigurnost u lovu“.

Pred dvadesetak policajaca dipl. Ing. Denis Milošević, član Izvršnog odbora saveza  govorio je o dokumentaciji i obavezama lovaca tijekom boravka u lovištima.

-Upoznali smo se sa potrebnom dokumentacijom koju lovci trebaju imati sa sobom za vrijeme lova što će olakšati postupasje naših pripadnika u takvim situacijama – istakao je Miro Miličević, načelnik Policijske postaje Pleternica.

Ovom prvom od ukupno desetak predavanja nazočili su čelnici požeških lovaca i policije Zdravko Vujnović i Dario Dasović izrazivši zadovoljstvo načinom rada i međusobne suradnje kroz koju će policija i čelnici lovačkih društava  biti povezani tijekom svakog dana putem mobitela čime će se smanjiti krivolov i druge negativne pojave.

-Predstavio sam policajcima dokumente koje izdaju lovačka društva svojim članovima kod odlaska u lov, a upozorio sam i na svu prateću dokumentaciju koja slijedu tijekom i nakon lova – kazao je Denis Milošević.

Buduću je u vrijeme ovog predavanja dio pripadnika pleterničke postaje bilo na radnim mjestima uslijedit će još jedno ovakvo predavanje na njihovom području kako bi svi bili upoznati sa provođenjem ove zajedničke akcije kojoj je cilj povećanje sigurnosti u lovištima ovog kraja.

Pozega.eu, J.T., 17.06.