LD Posavina: uspješan lov na čagljeve

Napisao/la  Subota, 05 Travanj 2014 12:46

cagalj 140

„Poplave su nam napravile znatnu štetu u lovištima što ćemo trebati zajednički  sanirati uključujući i kroz tri radne akcije naših oko 60 članova, a posebno uspješan je lanjske godine bio lov na štetočine tijekom kojega je odstrijeljeno 30 čagljeva koji su nam činili štetu“, kazao je na godišnjoj skupštini Lovačke udruge „Posavina“ iz Davora njen predsjednik Ivan Strinavić, te istakao dobru suradnja sa Upravom šuma Nova Gradiška i potrebu odgovornijeg ponašanja lovaca u lovištima. Pokraj toga uređena su pročelja lovačke kuće, te pokrenut postupak njene legalizacije. Gospodare sa državnim lovištem Krnad površine 6125 hektara, te zajedničkim županijskim lovištem Posavina na 5741 hektara.

cagalj

„Poplave su nam napravile znatnu štetu u lovištima što ćemo trebati zajednički  sanirati uključujući i kroz tri radne akcije naših oko 60 članova, a posebno uspješan je lanjske godine bio lov na štetočine tijekom kojega je odstrijeljeno 30 čagljeva koji su nam činili štetu“, kazao je na godišnjoj skupštini Lovačke udruge „Posavina“ iz Davora njen predsjednik Ivan Strinavić, te istakao dobru suradnja sa Upravom šuma Nova Gradiška i potrebu odgovornijeg ponašanja lovaca u lovištima.

Pokraj toga uređena su pročelja lovačke kuće, te pokrenut postupak njene legalizacije. Gospodare sa državnim lovištem Krnad površine 6125 hektara, te zajedničkim županijskim lovištem Posavina na 5741 hektara.

„U vrijeme poplava stradalo je devet srna, 14 zečeva, 9 divljih svinja, a potrebno je popraviti oštećene lovno-tehničke objekte, te izgraditi hranilišta za srne i dva solišta“, kazao je Damir Jelić, voditelj lovno-gospodarske osnove, te naglasio da „Posavina“ ima dosta sitne divljači koja je zanimljiva stranim lovcima. Iz financijskog izvješća blagajnika Franje Luketića vidljivo je dobro poslovanje udruge kojoj je potporu dala Brodsko-posavska županija čije je pročelnik Ureda za poljoprivredu, šumarstvo i lovstvo Željko Burazović pohvalio rad udruge najavivši nastavak potpora.

Ove godine planiraju u gateru smještenom u državnom lovištu  odvojiti divlje krmače od prasadi kako bi tu mogli organizirati treniranje lovačkih pasa. Udruga ima šest lovnih grupa: Komarnica, Štivica, Davor, Laze, Bodovaljci i Orubica, a  svake godine domaćin godišnjoj skupštini je jedna od tih grupa.

Pozega.eu, J.T., 31.03.
Zadnja izmjena Srijeda, 02 Travanj 2014 22:14