Bijesna vučica ugrizla jedanestoro ljudi u Izraelu

Napisao/la  Petak, 14 Ožujak 2014 15:21

Bijesna vučica je prošlog tjedna na ulicama Tiberijade (sjeverni Izrael) ugrizla najmanje jedanaestoro ljudi. Napadi su počeli u jutarnjim satima i nastavili se i tijekom posljepodneva sve dok je nisu uspjeli  stjerati životinju u kut i odstrijeliti je. Ozlijeđene osobe odmah su prevežene u bolnicu na cijepljenje. Isprva, stanovnici Tiberijade nisu bili sigurni radi li se o bijesnom psu, vuku ili šakalu ali naknadno je utvrđeno da se radi o jedinki arapskog vuka.

Bijesna vučica je prošlog tjedna na ulicama Tiberijade (sjeverni Izrael) ugrizla najmanje jedanaestoro ljudi.

 

Napadi su počeli u jutarnjim satima i nastavili se i tijekom posljepodneva sve dok je nisu uspjeli stjerati životinju u kut i odstrijeliti je. Ozlijeđene osobe odmah su prevežene u bolnicu na cijepljenje.

Isprva , stanovnici Tiberijade nisu bili sigurni radi li se o bijesnom psu, vuku ili šakalu ali naknadno je utvrđeno da se radi o jedinki arapskog vuka.

Izrael je dom arapskog vuka, podvrste sivog vuka. Arapski vuk je manji vuk prilagođen pustinjskoj klimi, visine oko 66 cm i težine od oko 18 kg. Uši su im veće u odnosu na tijelo od drugih vrsta vukova, kako bi se lakše rashlađivali. Još jedna razlika i je i način lova, naime arapski vukovi ne žive učoporima, nego love u skupinama od 2-4 jedinke, te nikada ne zavijaju.

Lovac.info, prema Outdoor life

 

Zadnja izmjena Četvrtak, 13 Ožujak 2014 20:02