U dijelovima Srbije počinje lov na vuka

Napisao/la  Utorak, 04 Veljača 2014 00:20

lov-vukaU lovištima ima dosta vukova, a za lov su najčešće zainteresirani lovci iz inozemstva – posebno iz zemalja u kojima je lov na ovu veličanstvenu životinju zabranjen. Najviše su zainteresirani lovci iz Austrije, Francuske, Finske, Norveške i Mađarske. Tarifa za odstrjel vuka je 52 500 dinara ili oko 3 500 kn.

 2 vuka

U lovištima ima dosta vukova, a za lov su najčešće zainteresirani lovci iz inozemstva – posebno iz zemalja u kojima je lov na ovu veličanstvenu životinju zabranjen. Najviše su zainteresirani lovci iz Austrije, Francuske, Finske, Norveške i Mađarske.

Vuk je vrlo oprezna životinja i teško ga je odstrjeliti. Do sada nije bilo mnogo prilika za odstrel vukova zbog toplijeg vremena zadržavali su se u šumi – ali radi snijega su počeli silaziti na hranilišta.

Ne postoji točan podatak o brojnosti vukova u Srbiji. Pretpostavlja se da im se brojnost kreće od 500 do 700 jedinki, a neki tvrde da ih ima više od 1000. U jednom lovištu površine 26 360 ha živi oko 55 vukova a za odstrel ih je namijenjeno pet.

Tarifa za odstrjel vuka je 52 500 dinara ili oko 3 500 kn. Obično se lovi grupnim lovom i to prigonom, pomoću zastavica i kombinacijom tih metoda. U hajkama zna sudjelovati i 800 lovaca.

Lovac.info