Krivolov u okolici Slatine

Napisao/la  Subota, 01 Veljača 2014 00:02

krivolov 1Kaznene prijave zbog krivolova slatinski su policajci podnijeli protiv dvojice tinejdžera (16 i 17 godina). Policajci su mlađahni dvojac zatekli u četvrtak oko 15 sati u šumi Lipić između Bukovačkog Antunovca i Nove Bukovice kako namjeravaju oguliti pa ukrasti meso odstrijeljene crne divljači.

Samo sat i pol kasnije dojavljeno je da je na planinarskoj stazi u lovištu “Nenado trade” u blizini Duzluka odstrijeljen srnjak koji je potom odnesen do drvene barake. Za počiniteljem se traga.

divlja-svinja-snijeg

Kaznene prijave zbog krivolova slatinski su policajci podnijeli protiv dvojice tinejdžera (16 i 17 godina). Policajci su mlađahni dvojac zatekli u četvrtak oko 15 sati u šumi Lipić između Bukovačkog Antunovca i Nove Bukovice. Iako su mladi krivolovci pokušali pobjeći policajci su ih ipak sustigli. Mladići su zatečeni u lovištu “Jelen”, kojim gospodari lovačka udruga iz Nove Bukovice. Ondje su noževima namjeravali oguliti, a potom i ukrasti, meso s odstrijeljenih divljih svinja. Maloljetnici su se za ovaj čin dobro pripremili jer su kod njih pronađeni i ruksaci te PVC vreće. Zbrinjavanje odstrijeljenih divljih svinja preuzeo je lovnik nadležne lovačke udruge. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.

Samo sat i pol kasnije, policiji je dojavljeno da je na planinarskoj stazi u lovištu “Nenado trade” u blizini Duzluka odstrijeljen srnjak koji je potom odnesen do drvene barake. Odstrijeljenog srnjaka pronašao je lovočuvar nadležnog lovišta, u vlasništvu tvrke iz Našica, i zbrinuo ustrijeljenu divljač. U ovom slučaju šteta je veća od 8.000 kuna. Policija traga za krivolovcem.

Glas Slavonije, S.L., 31.01.
Zadnja izmjena Subota, 01 Veljača 2014 21:46